Polazna | Kultura | Zavičajni pojmovnik – velika škola o Knjaževcu

Zavičajni pojmovnik – velika škola o Knjaževcu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U velikoj sali Doma kulture održana je juče završna prezentacija – još jedne generacije Zavičajaca i obrazovnog programa Zavičajni pojmovnik.

Zavičajni pojmovnik – velika škola o Knjaževcu

Sa saznanjem da je znanje važno, a ono o zavičaju najvažnije, Narodna biblioteka ''Njegoš'' i Zavičajni muzej pokrenili su 2008.godine obrazovni program ''Zavičajni pojmovnik''. Kroz njeg a je prošlo preko stotinu devojčica i dečaka, a završnom prezentacijom u velikoj dvaorani Doma kulture ispraćena je još jedna genaracija zavičajaca.

''Zaista smo ponosni na uspeh koji smo ostvarili. Zahvaljujem deci koja su svoje slobodno vreme posvetila ovom programu i odlučila da saznaju nešto o zavičaju. Oni su čuvari kulturne baštine našeg kraja. Više od stotinu dece učestvovalo je i programu'', kazala je Milena Milošević Micić viši kustos istoričar umetnosti Zavičajnog muzeja.

''Zavičajni pojmovnik'' realizuje se sa učenicima šestog razreda osnovnih škola „Dimitrije Todorović Кaplar“, „Vuk Кaradžić“ i „Dubrava“. U radionicama, kojih je ukupno 12, u toku jedne školske godine, oni se upoznaju sa bogatom istorijom knjaževačkog kraja, znamenitim ljudima i mestima, bogatim zbirkama ustanova kulture. Na kraju, stiču zvanje pravih ''zavičajaca''. 

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group