Polazna | Kultura | Radovan Trnavac Mića ponovo u Knjaževcu

Radovan Trnavac Mića ponovo u Knjaževcu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U susret Danu opštine, u velikoj galeriji Doma kulture otvorena je izložba slika ''Juče, danas, sutra'' svetskog umetnika Radovana Trnavca MIće.

Radovan Trnavac Mića ponovo u Knjaževcu

Radovan Trnavac Mića, nakon devet godina ponovo pred knjaževačkom publikom. Retrospektivna izložba ovog svetskog umetnika, u susret Danu opštine, otvorena je u velikoj galeriji Doma kulture. A na otvaranju, reč galeriste Momčila Moše Todorovića.

Na izložbi, koja nosi naziv ''Juče, danas, sutra'', slike koje su nastajale od sedamdesetih godina dvadesetog veka do danas. Spoj prošlog sadašnjeg i budućeg, realnog i nadrealnog.

''Verujem da ćemo kulturom i umetnošću ponovo uspostaviti komunikaciju sa svim dobronamernim ljudima sveta i da ćemo se ponovo družiti. Nije važno ko je koje nacije i vere'', kazao je Radovan Trnavac Mića za Knjaževacinfo.

Razgovaralo se i o budućoj saradnji Valjeva, u kome živi i Knjaževca, koji voli.

S obzirom da interencionalni umetnički studio u Valjevu nosi ime ovog velikog umetnika i poseduje kolekciju od preko 300 dela slikara iz celog sveta, možda će saradnja, uspostavljena sa Domom kulture uroditi i nekom novom izložbom stranih umetnika. Muzički ton otvaranju izložbe Miće Trnavca dao je profesor gitare Mladen Milojković.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group