Polazna | Kultura | Ministarstvo podržalo projekte Zavičajnog muzeja

Ministarstvo podržalo projekte Zavičajnog muzeja

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Letnja škola tradicionalnih zanata, Letnja škola konzervacije i izložba zubuna iz etnološke zbirke Ministarstvo kulture finansijski podržalo sa blizu milion dinara.

Ministarstvo podržalo projekte Zavičajnog muzeja

 

Na konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti kulturnog nasleđa 2019. godine Ministarstvo kulture i informisanja podržalo je tri projekta Zavičajnog muzeja Knjaževac dodelivši sredstva za „Letnju školu tradicionalnih zanata“ u iznosu od 300.000 dinara u oblasti nematerijalnog kulturnog nasleđa, „Letnju školu konzervacije“ u iznosu od 238.000 dinara i izložbu „Kolekcija zubuna iz entološke zbirke Zavičajnog muzeja Knjaževac“ u iznosu od 400.000 dinara u obalsti muzejskog nasleđa.

Na ovom konkurusu Ministarstvo kulture podržalo je još i projekat Arheološkog inistita u Beogradu za nastavak Arheoloških istraživanja, prezentaciju i promociju rimskog utvrđenja i grada Timacum Minus u Ravni kod Knjaževca u iznosu od 800.000 dinara u oblasti arheološkog nasleđa.

Na konkursu za digitalizaciju kulturnog nasleđa Ministarstva kulture i informisanja podržan je projekat Zavičajnog muzeja Knjaževac „Muzej za sve - muzej za poneti, digitalizacija edukativnih programa i bibliotečko-informacione građe i izvora Zavičajnog muzeja Knjaževac“ u iznosu od 800.000 dinara.

 

 

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group