Polazna | Kultura | Donacija Zavoda za udžbenike opštini Knjaževac – knjige za školske biblioteke

Donacija Zavoda za udžbenike opštini Knjaževac – knjige za školske biblioteke

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Opština Knjaževac dobila je od Zavoda za udžebike na poklon preko pet stotina knjiga, koje je, u sradnji sa Narodnom bibliotekom ''Njegoš'', namenila školskim bibliotekama u osnovnim i srednjim školama, te crkvenoj biblioteci.

Donacija Zavoda za udžbenike opštini Knjaževac – knjige za školske biblioteke

Preko pet stotina knjiga – od naučnih publikacija, preko lektire, pa do knjiga za decu, na adresu opštine Knjaževac stiglo je kao poklon Zavoda za udžbenike iz Beograda. U saradnji sa Narodnom bibliotekom ''Njegoš'', odlučeno je da najveći broj naslova dobiju biblioteke u osnovnim i srednjim školama.

''Uglavnom je reč o stručnim publikacijama, naučnim...Nastojali smo da osnovne i srednje škole dobiju ono što im je potrebno – lektiru. lektiru, dela svetske književnosti, enciklopedije, knjige za decu...'', rekla je Vladana Stojadinović, direktorka Biblioteke.

Milan Đorđević, direktor Osnovne škole ''Dimitrije Todorović Kaplar'' naglasio je da je ova donacija izuzetno vredna, kako za nastavike, tako i za učenike. ''Naš cilj je da deca zavole knjigu'', rekao je Đorđević.

Deo doniranih knjiga otići će i u biblitoteku Crkvene opštine Knjaževac, koja je u fomiranju. Biće to teološka i istorijska literatura, te odabrana dela svetske književnosti.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group