Polazna | Kultura | Povratak u budućnost

Povratak u budućnost

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Izložba slika ” Povratak u budućnost “ Zvonka Pavličića biće otvorena u petak, 26. oktobra u velikoj galeriji Doma kulture u 19 časova.

Povratak u budućnost

 

Ovom prilikom biće predstavljeno 15 slika ulja na platnu, većeg formata, iz ciklusa “Vrtlozi”, nastalog u periodu od 2000. do 2015. godine. Umetnik je inspiraciju za dela ovog ciklusa, pronašao u bogatom kulturno-istorijskom nasleđu Kosova i Metohije.
Zvonko Pavličić, rođen je 1960. godine u Peći, gde je završio školu za primenjene umetnosti (unutrašnja arhitektura). Diplomirao je na Filozofskom fakultetu (istorija umetnosti sa arheologijom) u Skoplju i na Akademiji umetnosti (slikarstvo) u Prištini. Magistrirao na temi Forma kao predmetna likovna imaginacija.
Član je ULUS-a od 1985. godine, kao i ULIKiM –a i ULUCG-a. Pored slikarstva bavi se crtežom, dizajnom i teorijom umetnosti. Učestvovao je na mnogim domaćim i međunarodnim izložbama, likovnim kolonijama i simpozijumima. Dela mu se nalaze u muzejima, galerijama i privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu.
Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja iz oblasti slikarstva i crteža.
Izložbu ” Povratak u budućnost ” otvoriće  Dragana Janković, direktor knjaževačkog  Doma kulture, dok će svi zainteresovani  imati priliku da izložena dela pogledaju i  tokom narednih sedam dana.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group