Polazna | Kultura | Eleonora u Biblioteci: I ''ti amo'' i ''volim te''

Eleonora u Biblioteci: I ''ti amo'' i ''volim te''

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U saradnji sa Centrom lokalne demokratije, Narodna biblioteka ''Njegoš'' organizovala je susret knjaževačkih osnovaca i Eleonore di Franko, mlade Italijanke, koja u Srbiji boravi u okviru programa Evropski volonterski servis.

Eleonora u Biblioteci: I  ''ti amo'' i ''volim te''

Ako je Evropski volnterski servis Eleonoru di Franko doveo u Knjaževac, onda će je, svakako, na našu varoš sećati znatiželja i ljubav, kojom su je obasuli knjaževački osnovci tokom radionice na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke ''Njegoš''. Za upoznavanje i ''probijenje leda'', ova studetkinja prava iz Milana, izabrala je malo poznatu sicilijansku bajku iz 17. veka ''Lukavi obućar'', koju se deca slušala i na srpskom i na italijanskom jeziku.

Jezička barijera nije bila prepreka da učenici drugog razreda Osnovne škole ''Vuk Karadžić'' nauče  najvažnije reči italijanskog jezika.

Eleonoru u narednim danima očekuje susret sa srednjoškolcima, kojima će pokušati da dočara čari volntiranja i mogućnosti koje im se pružaju kada na taj način žele da upoznaju neku od zemalje Evrope i sveta.

Posredstvom Centra lokalne demokratije, pored učenika ''Vuka'', susret je organizovan i sa đacima ''Kaplara''. Eleonora di Franko najavila je da će Biblioteci pokloniti stotinak knjiga na italijanskom jeziku.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group