Polazna | Kultura | Završen PRKOS: Trijumf predstave ''Sve je u redu''

Završen PRKOS: Trijumf predstave ''Sve je u redu''

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Za Irfana Mensura, Nadu Blam i Ivana Jevtovića, članove žirija, nije bilo dileme – najbolja predstava PRKOS-a ove godine je ''Sve je u redu'' teatra ''Gimnazijalac'' iz Lebana. Pobedničkoj predstavi pripala je novčana nagrada od 100 hiljada dinara.

Završen PRKOS: Trijumf predstave ''Sve je u redu''

Za najbolje glumice proglašeni su Mila Stanković za ulogu Silvane i Bratislav Zdravkoviću za ulogu Admira u predstavi ''Sve je u redu''. Najbolju mušku epizodu odigrao je Petar Petrović, kao Crni u “Sve je u redu” , a  režiseru  ove predstave, Dušanu Blagojeviću, uručena je nagrada za najbolju režiju. Nagrada za Najbolju kolektivnu igru pripala je ansamblu predstave ” Ostajte”  Nezavisnog univerziteta Banja Luka, dok je glumica ovog ansambla Tamara Šobota ostvarila najbolju žensku epizodu.

Jasminka Petrović napisala je roman, profesor Dušan Blagojević ga je adaptorao za pozorište, a onda su talentovani mladići i devojke iz lebanskog pozorišta Gimnazijalac oduševili knjaževačku publiku i dramom ''Sve je u redu'',  angažovanom pričom o netoleranciji, vršnjačkom nasilju, problemima odrastanja, postali apsolutni pobednici četvrte Pozorišne revije kreativnog osmišljavanja sveta u Knjaževcu.

Za članove stručnog žirija -  Irfana Mensura, Nadu Blam i Ivana Jevtovića nije bilo dileme kome će ove godine otići priznanja. Uz pohvale organizatoru PRKOS-a, knjaževačkom Domu kulture, glumci kažu da su bili impresionirani predstavom iz Lebana.

Sličan utisak setakla je i najpoznatija amaterska glumica u Knjaževcu Mirjana Jovanović, predsedavajući žirijem publlike. Ona kaže da je uživala u kreativnosti i energiji mladih ljudi.

Pet pozorišnih predstava različitog žanra gledali smo na PRKOS-u u selekciji reditelja i teatrologa Vladimira Putnika. To nije bio lak posao, s obzirom na krizu u amaterskim pozoririštima naročito u velikim gradovima poput Beograda, Novog Sada, Kragujevca...''Mali gradovi se, srećom, odlično drže i prave dobre predstave'', kazao je Putnik.

PRKOS je završen predstavom “Sekund i 35 stotinki" beogradskog Teatra 011, koju su Knjaževčani gledali i na ranijim festivalima, nastupom Dečje dramske grupe Radio Beograda, te proglašenjem pobednika i konstatacijom da Knjaževac ima publiku koja, odnegovana na tradiciji Festivala kulture mladih Srbije, zna da prepozna i nagradi kvalitet.
Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group