Polazna | Kultura | Bibi na Zmajevim dečjim igrama

Bibi na Zmajevim dečjim igrama

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

„Čarobne police Bibi Slikovčice“ bile su gost 61. Zmajevih dečjih igara u Novom Sadu. Knjaževačka manifestacija dečjeg stvaralaštva predstavljena je u okviru programa „Međufestivalska saradnja“, posvećenog književnim festivalima za decu i mlade u Srbiji i regionu.

Bibi na Zmajevim dečjim igrama

O gradu u kom se rodila, o biblioteci u kojoj živi, sa decom se druži, uči i stvara Bibi Slikovčica, a posebno o programima, učesnicima i njihovim ostvarenjima na Manifestaciji „Čarobne police“, okupljenim osnovcima, nastavnicima i piscima za decu govorili su realizatori „Polica“ – književnik i reditelj Vladimir Andrić, književnik Branko Stevanović i bibliotekar Vladana Stojadinović.

Međunarodni centar književnosti za decu Zmajeve dečje igre osnovan je 1957. godine u Novom Sadu, sa ciljem praćenja i afirmacije književnosti i ostalih vidova umetničkog stvaranja za decu i mlade. Tokom junskih programa, ovaj festival svake godine okuplja više od 7.000 učesnika – dece i odraslih stvaralaca, na više od 100 programa i više od 20 lokacija. Predstavljanje „Čarobnih polica“ organizovano je u okviru višegodišnje saradnje Narodne biblioteke „Njegoš“ i Zmajevih dečjih igara.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group