Polazna | Kultura | Nikolina prva izložba: Važno je dobro oko

Nikolina prva izložba: Važno je dobro oko

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U velikoj galeriji Doma kulture sinoć je otvorena prva izložba umetničkih fotografija mladog Knjaževčanina Nikole Stevanović.

Nikolina prva izložba: Važno je dobro oko

Prvi put pred očima i sudom javnosti fotografije Nikole Stevanovića, dvadeset trogodišnjeg Knjaževčanina, na izložbi u velikoj galeriji Doma kulture. Inspirisan svetom oko sebe, predelima, predmetima i ljudima, on zapravo priča svoju priču, kazala je Milica Mihajlović, istoričar umetnosti.

''Prvobitni motiv je priroda, dok se kasnije usmerava na portret i crno – belu fotografiju. Ono što možete primetiti su odrazi ljudskog bića, oči i ruke. Oči poimaju, a ruke stvaraju i oblikuju svet.''

U njegov život fotografija je došla iznenada. Bila je hobi, a onda strast, kaže Nikola.

''Nisam nameravao da se bavim fotografijom. U razgovoru sa najboljim drugom shvatio sam da bih možda mogao da krenem da slikam. Prvo sam fotografisao sve oko sebe, a kasnije sam sebe usmerio ka portretu i crno – beloj fotografiji''.

Ne zavisi sve od skupih foto aparata, kaže. Najvažnije je dobro oko i da pustite mašti na volju. A planovi ? Da ono što stvara vidi ceo svet i da fotografija bude njegova profesija.
 
Na otvaranju svoje prve izložbe Nikola Stevanović okupio je veliki broj rođaka i prijatelja, a njegov prvi korak u svet umetnosti pozdravio je i knjaževački bend Border lajn.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group