Polazna | Kultura | Svetosavski konkurs Biblioteke: Susret sa nagrađenim autorima

Svetosavski konkurs Biblioteke: Susret sa nagrađenim autorima

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Narodna biblioteka ''Njegoš'' organizovala je danas susret sa autorima nagrađenih poetskih i proznih radova na 26. Svetosavskom književnom konkursu.

Svetosavski konkurs Biblioteke: Susret sa nagrađenim autorima

Andrićev citat ''Sitnice mi boje život'' bio je ''zadadata tema'' ovogodišnjeg, 26. po redu, Svetosavskog književnog konkursa Narodne biblioteke ''Njegoš''.

Žirijem, u kojem su bili književnik Nebojša Đorđević, direktorka Biblioteke Vladana Stojadinović, predsedavala je književnica Slobodanka Stanković Ilić.

Svetosavskom konkursu notu posebnosti dalo je učešće autora iz Knjaževca. Dok to ne iznađuje kada su u pitanju deca i mladi, sa kojima se radi i u školama i u bibliotečkim radionicama, iznenađenje, svakako, predstavlja učešće odraslih autora.

''Do sada nije bio slučaj da nam se Knjaževčani javljaju u većem broju. Ove godine se desilo da su prvu nagradu i za poeziju i za prozu dobile Knjaževčanke. To se nije dogodilo u poslednjih 20 godina. Uticaja ima ono što Biblioteka radi sa decom i  mladima već desetak godina. Posebno doprinosi što se  u okviru Manifetsacije dečjeg stvaralaštva organizuju književne radionice, deca rade sa Brankom Stevanovićem, javljaju se na konkurs i dobijaju nagrade ...,'' kazala je direktorka Biblioteke Vladana Stojadinović.

Iz 37 mesta u Srbiji, na konkurs je stiglo 189 radova od 142 autora. Biblioteka je objavila i Konkursni zbornik u kome su objavlejna 32 rada, koja su ocenjena najuspešnijim.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group