Polazna | Kultura | Objavljen ''udžbenik o zavičaju'' dr Mikice Sibinovića

Objavljen ''udžbenik o zavičaju'' dr Mikice Sibinovića

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Narodna biblioteka „Njegoš“ izdavačku 2017. godinu završava naučnopopularnom publikacijom Geografski faktori razvoja opštine Knjaževac dr Mikice Sibinovića, autora koji je svoje naučno interesovanje usmerio u velikoj meri ka svom zavičaju.

Objavljen ''udžbenik o zavičaju'' dr Mikice Sibinovića

Bazirana na Sibinovićevom magistarskom radu, objavljenom u knjizi Faktori i faze ekonomsko-geografskog razvoja Knjaževca i okoline 2008, publikacija Geografski faktori razvoja opštine Knjaževac sadrži nove podatke i analize autora o geografskim, istorijskim, kulturnim, prosvetnim, demografskim i ekonomskim faktorima razvoja knjaževačkog kraja.

Publikacija, ilustrovana velikim brojem geografskih karata, grafika, tabela i fotografija, uz niz zanimljivosti, namenjena je pre svega mladima, srednjoškolcima i studentima, zainteresovanim za istraživanje kraja u kojem žive.

Ovaj svojevrsni „udžbenik o zavičaju“, posebno kartografska građa koju sadrži, može se koristiti i u nastavi, kao dodatna literatura udžbenicima iz oblasti geografije.

Geografski faktori razvoja opštine Knjaževac sedma je knjiga edicije „Knjaževačkim krajem“, pokrenute s ciljem da naučne i naučnopopularne publikacije koje obuhvata mogu da posluže kao podsticaj za nova naučna istraživanja i afirmisanje zavičajnih vrednosti. Suizdavač publikacije je Srpsko geografsko društvo, saopšteno je iz Narodne biblioteke ''Njegoš''.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group