Polazna | Kultura | Veliki koncert folklora

Veliki koncert folklora

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U Domu kulture održan je veliki koncert folklornih ansambala. Pred knjaževačkom publikom, koja je dvoranu ispunula do poslednjeg mesta, nastupila su kulturno – umetnička društva iz Mokre Gore, Zubinog Potoka i Zvečana sa Kosova i Metohije, iz Šipova u Republici Srpskoj i članovi KUD ''Kolo'' Doma kulture.

Veliki koncert folklora

Na jednom mestu, na velikom zajedničkom koncertu folklorni ansambli Kosova i Metohije, Republike Srpske i Srbije. Praznik za uho i oko za svakog poštovaoca tradicije svog naroda. Inicijativa za ovo jedinstveno druženje potekla je od Udruženja koreografa narodnih igara Srbije. 

Pred knjaževačkom publikom, koja je do poslednjeg mesta ispunila veliku dvoranu Doma kulture, smenjivali su se sa Kosova i Metohije Kulturno umetničko društvo Mokra Gora iz Zubinog Potoka, Kulturno umetničko društvo Žerovnica iz Zvečana, KUD ''Vrelo'' iz Šipova Republika Srpska i anasabli Kulturno – umetničkog društva ''Kolo'' iz Knjaževca.
 
Svi učesnici slažu se da je ovaj koncert bio početak umetničke saradnje, prilika da se pokažau običaji svog, ali i upoznamo vrednosti drugih krajeva u kojima živi srpski narod. Što se publike tiče, ona će novu prililiku da uživa u folklornoj igri imati još jednom do kraja godine na tradicionalnom novogodišnjem koncertu anasambla ''Kolo''.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group