Polazna | Kultura | Dušan Đurđev: Poezija koja se vidi

Dušan Đurđev: Poezija koja se vidi

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Manifestacija dečjeg stvaralaštva ''Čarobne police Bibi Slikovčice'' nastavljena je programom ''Poezija koja se vidi'', odnosno kreativnom radionicom sa Dušanom Đurđevim, piscem i direktorom Zmajevih dečijijh igara.

Dušan Đurđev: Poezija koja se vidi

Narodna biblioteka ''Njegoš'', u okviru Manifestacije dečjekg stvaralaštva ''Čarobne police Bibi Slikovčice'', omogućila je učenicima srednjih škola susret sa jednim od najzanimljivijih stvaralaca poezije za mlade – Dušanom Đurđevim iz Novog Sada. Svestan da poezija danas nema puno pristalica i da je treba približiti generaciji vizulenih medija, onima kojima je slika stalno pred očima. Tako nastaje ''poezija koja se vidi''.
 
Dušan Đurđev, direktor Zmajevih dečijih igara, kaže da je u Srbiji danas podvig organizovati manifestcije posvećene deci.

''Narodna biblioteka ''Njegoš'' prepoznala je da ako hoćete decu da uvedete u svet knjige, ili u svet lepih umetnosti, treba da krenete od malih nogu. Na sreću, Biblioteka ima podršku svoje opštine i to sjajno funkcioniše i treba nastojati da se istraje.''
 
U kreativnoj radionici sa Dušanom Đurđevim učestvovali su učenici Knjaževačke gimnazije i Tehničke škole, a Biblioteka je priredila i izložbu njegovih ilustracija.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group