Polazna | Kultura | Sanji priznanje za književni doprinos

Sanji priznanje za književni doprinos

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Knaževčanka Sanja Radovanović četvrtu godinu zaredom dobitnica je bosansko-hercegovačkog priznanja „Džek popularnosti“, ovoga puta, kako se navodi, za „književni doprinos Balkanu“.

Sanji priznanje za književni doprinos

Sanja je priredila tri međunarodne knjige poezije i proze: „Najveće ljubavi 21.veka“, „Zimske bajke i novogodišnja čarolija“ i „Sve ljubavi Balkana“, u kojima je objedinila književno stvaralaštvo odabranih pisaca svih generacija, ne samo iz Srbije i bivših jugoslovenskih republika, već i drugih zemalja sveta, bez obzira na veru, kulturu i nacionalnost, na engleskom, španskom, ruskom, grčkom, makedonskom i svim jezicima naroda bivse Jugoslavije.

Radovanovićeva je, pored toga, objavila i tri autorske knjige poezije, proze i aforizama, zastupljena je u više od 50 štampanih i elektronskih knjiga, zbornika i časopisa iz oblasti umetnosti, kulture i književnosti i dobitnica je mnogobrojnih priznanja. Njene knjige su, osim u Srbiji, najtraženije u Bosni i Hercegovini, gde je stekla i najveću popularnist.

Manifestacija „Džek popularnosti“ organizuje se od 2012. godine u Visokom kod Sarajeva, gde svake godine učestvuje više od stotinu javnih ličnosti celog regiona, a najviše iz Bosne i Hercegovine.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group