Polazna | Kultura | Muzej: Niti koje povezuju

Muzej: Niti koje povezuju

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Erika Kin, ataše za kulturu Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu posetila je Knjaževac i Arheo etno park u Ravni, gde se završava projekat ''Socijalno preduzetništvo kao vid očuvanja tradiconalnih zanata''. Projekat je ralizovan uz podršku američke ambasade i lokalne samouprave.

Muzej: Niti koje povezuju

Erika Kin, ataše za kulturu Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu posetila je Arheo etno park u Ravni, gde se završava projekat ''Socijalno preduzetništvo kao vid očuvanja tradiconalnih zanata'', koji je Muzej realizovao uz podršku američke ambasade. I sama se oprobavši na grnčarskom točku, odala je priznanje ljudima koji žele da sačuvaju stare zanate.

''Čast mi je da budem ovde, ponosimo se ovim projektom. Sa Muzejom sarađujemo već godinama i rezultat je fantastičan.''

Cilj projekta bio je očuvanje bogatog kulturnog nasleđa našeg kraja i omogućavanje ljudima koji učestvuju u programu da se socijalno i ekonomski osnaže, kazala je v.d. direktorka Muzeja Milena Milošević Micić.

''Angažovali smo socijalno ugrožene i osetljive kategorije, osobe sa invaliditetom i obučili ih za rad u tehnikama starih zanata. Formiraćemo specifične suvenire, muzejske replike, ceo jedan novi aksesor, liniju proizvoda pod imenom ''kupovina s razlogom''. Program se zove ''Niti koje povezuju''. Knjaževac i naše kulturno nasleđe predstavićemo na pravi način.''

Aktivnosti koje dopisnose očuvanju kulturne baštine uvek će imati podšku lokalne samouprave, rekao je Goran Popović, pomoćnik predsednika opštine.

''Uvek smo uz ovakve projekte i mislimo da očuvanje kulture i starih zanata doprinosi budućnosti. Kažu – budućnost leži duboko u prošlosti. Verujemo u to i nadamo se da će još više ovakvih projekata doprineti nekoj boljoj budućnosti u našem gradu.''

U razgovorima u Ravni izražena je obostrana želja za nastavkom saradnje između opštine Knjaževac i Ambasade SAD na projektima i kulturnoj razmeni.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group