Polazna | Kultura | Biblioteka: Na okupu Bibini kreativci

Biblioteka: Na okupu Bibini kreativci

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Manifestacija dečjeg stvaralaštva ''Čarobne police Bibi Slikovčice'' okupila je i ove godine veliki broj talelntovane dece iz svih knjaževačkih škola. Vredno se radilo u muzičkoj, likovnoj, literarnoj radionici, a Bibina pozorišna družina priprema novu predstavu.

Biblioteka: Na okupu Bibini kreativci

Zanimljivo, kreativno, zabvano, uz mnogo ideja, ozbiljnog rada, bilo je na Bibinim umetničkim radionicama, koje su i ove godine okupile veliki broj talentovanih osnovaca. Likovnu je i ove godine vodio Rade Ristić.

''Ove godine je bio daleko veći odziv dece. Dvadesetak deteta je izuzetno dobro radilo i imamo izzetne radove. Radili smo, uglavnom, ilustrociju na zadatu temu''.
Ilustrovanje poezije bio je lepi izazov za mlade slikare i slikarke. 

Muzička radionica je novina ovogodišnje manifestacije, osmišljena kao mala škola komponovanja. Zadatak – da stihovi pesnika za decu dobiju note. Sa budućim kompozitorima radio je nastavnik muzika Vladislav Dopuđa.

''Deca su bila sjajna. Vrlo su muzikalni i bilo je zadovoljstvo raditi sa njima.''

Savete mladim književnicima davao je i ove godine pisac Branko Stevanović, a na okupu je ponovo i dramska družina, koja priprema novu predstavu po tekstu Vladimira Andrića. Kakve umetničke visine su dostigla knjaževačka deca videćemo u novembru, kada je veliko filane  Manifestacije dečjeg stvaralaštva ''Čarobne police Bibi Slikovčice'', koju drugu godinu zaredom organizuje Narodna biblioteka ''Njegoš''.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group