Polazna | Kultura | Čarobne police Bibi Slikovčice – godina druga

Čarobne police Bibi Slikovčice – godina druga

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Druga po redu Manifestacija dečjeg stvaralaštva „Čarobne police Bibi Slikovčice“ počela je okupljanjem i prvim sastankom Bibine redakcije, koju čine učenici Knjaževačke gimnazije i Tehničke škole.

Čarobne police Bibi Slikovčice – godina druga

Redakciji su se pridružili novi članovi, te će svi zajedno proći malu školu novinarstva u radionicama na Dečjem odeljenju i tako se pripremiti za izveštavanje o aktivnostima koje će Narodna biblioteka „Njegoš“ realizovati kroz programe koji podstiču i razvijaju dečje talente i kreativnost.

Bibi Slikovčica pozvala je i ove godine osnovce od drugog do osmog razreda da svoje pesme i kratke priče pošalju na literarni konkurs. Temu „Imam dara za…“ iz stiha Vladimira Andrića izabrao je Branko Stevanović. Konkurs je otvoren do 16. septembra. Autori najuspelijih radova imaće priliku da u književnim radionicama sa Brankom Stevanovićem otkriju tajne kreativnog pisanja.

Za predškolce i prvake raspisan je likovni konkurs „Daj mi krila jedan krug“. Grupni radovi u Biblioteku treba da stignu do kraja septembra. Likovnu radionicu vodiće Rade Ristić, a muzičku Vladislav Dopuđa. U toku su čitalačke probe u dramskoj družini, koja priprema novu predstavu po scenariju Vladimira Andrića.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group