Polazna | Kultura | Bogata kolekcija Moše Todorovića

Bogata kolekcija Moše Todorovića

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U galeriji Zavičajnog muzeja sinoć je otvorena izložba slika iz privatne kolekcije Momčila Moše Todorovića i galerije Radionica duše iz Beograda.

Bogata kolekcija Moše Todorovića

Izložba nosi naziv “Uvid u tokove srpskog slikarstva” jer su autori izloženih slika najznačajniji likovni umetnici Jugoslavije i Srbije. Izložba je postavljena u Zavičanom muzeju narednih desetak dana.

Petnaestogodišnjica uspešne saradnje Zavičajnog muzeja i galerije Radionica duše iz Beograda obeležena je izložbom slika iz privatne kolekcije vlasnika galerije Momčila Moše Todorovića, inače rođenog Knjaževčanina. Veliki broj slika izloženih u galeriji Zavičajnog muzeja veoma su značajne u svetu umetnosti.

Izložbu je otvorio predsednik opštine Milan Đokić.

Izložba “Uvid u tokove srpskog slikarstva” predstavila je knjaževačkoj publici dela najznačajnijih srpskih i jugoslovenskih slikara, dela koja do sada nisu bila izlagana u našem gradu.

Takođe tokom jučerašnjeg dana predsednik opštine Milan Đokić sa svojim saradnicima, sastao se sa predstavnicima Ambasade SAD u Beogradu i direktorkom Zavičajnog muzeja u Knjaževcu radi stručnih konsultacija u vezi pripreme projekta konzervacije arheološkog lokaliteta Timacum Minus kroz Ambasadorski fond za zaštitu kulturnog nasleđa.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group