Polazna | Vesti | Zdravstvo | Energetski efikasan Dom zdravlja

Energetski efikasan Dom zdravlja

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Dom zdravlja u Knjaževcu jedan je od 155 domova zdravlja u Srbiji, kojima je uručen elaborat o energetskoj efikasnosti.

Energetski efikasan Dom zdravlja

Ministarstvo zdravlja je, uz podršku Svetske banke, u okviru projekta ''Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou''- DILS, realizovalo sprovođenje detaljnih energetskih pregleda i izrade elaborata o energetskoj efikasnosti  u domovima zdravlja u Srbiji,  ukupne korisne površine od preko 590 000 kvadrata.
 
Pomoćnik ministra zdravlja u Vladi Republike Srbije, prim. dr Dragan Vukanić, uručio je  predstavnicima 155 domova zdravlja elaborate o energetskoj efikasnosti, među kojima je bio i primarijus dr Negovan Vasilijić, upravnik Doma zdravlja u Knjaževcu. 

Dobijeni elaborati, izrađeni od strane tima licenciranih inženjera, omogućuju uvid  u stanje objekata domova zdravlja po pitanju energetske efikasnosti i planiranje investicija kojima bi se postigle značajne uštede kroz smanjenje potrošnje energije za grejanje objekata. Poboljšanje energetske efikasnosti zgrada posredno utiče i na smanjenje emisije gasova odgovornih za stvaranje efekta staklene bašte.

Elaborati o energetskoj efikasnosti su, u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji i Pravilnikom o uslovima, sadržini i izdavanju sertifikata o energetskim svojstvima zgrada, neophodni deo tehničke dokumentacije za sve nove zgrade, ili već postojeće na kojima se vrši rekonstrukcija, adaptacija, energetska sanacija.

Izrada elaborata o energetskoj efikasnosti domova zdravlja, u okviru projekta  ''Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou- DILS'', predstavlja jedan od najvećih pojedinačnih napora u ispitivanju energetske efikasnosti zgrada u našoj zemlji, posebno kada su u pitanju objekti javne namene.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group