Polazna | Vesti | Zdravstvo | ''Puno vam hvala i da ste živi i zdravi!''

''Puno vam hvala i da ste živi i zdravi!''

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Štab za vanredne situacije opštine Knjaževac obezbedio je zdravstvenu negu za stanovnike sela u kojima nema električne energije. Juče, zdravstveni radnici su obišli područje Tresibabe, a danas Beli Potok, Bučje, Zubetinac i Vlaško Polje.

''Puno vam hvala i da ste živi i zdravi!''

Po ledu i snegu, koji ne prestaje da pada, u dvadesetak kilometara od Knjaževca udaljen Beli Potok stigle su ekipe zdravstvenih radnika sa, za mahom staračko stanovništvo, najneophodnijim lekovima.

''To su mahom stari ljudi, preko 60 godina, koji su na hroničnoj terapiji i ono što je njima potrebno su lekovi. Zato mi nosimo i lekove, da ne moraju da dolaze u grad'', kaže dr Nikola Milenković.

Belopotočani, koji su već deset dana, bez struje i telefona gotovo odsečeni od sveta, svaka pomoć je dobrodošla, posebno ona od ljudi u belim mantilima. Oni kažu da im mnogo znače ovakve posete i da bi bilo dobro da ih stalno bude. ''Hvala vam puno i da budete živi i zdravi'', poručila je jedna baka.

U selima knjaževačke opštine redovno se prati i epidemiološka situacija, ističe dr Milenković.

''U nekim selima, zbog struje ne rade pumpe za vodu i došlo je do pojave stomačnih virusa. Lekovi za njih su obezbeđeni i ti pacijenti su zbrinuti.''
 
Zdravstvenu negu stanovništva u selima koja nemaju električnu energiju i neophodne lekove obezbedila je opština Knjaževac u saradnji sa Zdravstvenim centrom, a lekari će biti na terenu sve dok za to bude bilo potrebe. 

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group