Polazna | Vesti | Zdravstvo | Licitacija odložena, naredna "uz asistenciju policije"

Licitacija odložena, naredna "uz asistenciju policije"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Zaposleni u Zdravstvenom centru u Knjaževcu sprečili su održavanje licitacije za prodaju bolničkih vozila.

Licitacija odložena, naredna "uz asistenciju policije"

U knjaževačkom Zdravstvenom centru za danas je bila zakazana licitacija za prodaju ranije popisanih vozila iz voznog parka ove ustanove, kao i dodatni popis materijalnih dobara kako bi se namirile obaveze prema poveriocima.

Oko 11 časova u Zdravstvenom centru bili su sudski izvršitelj, poverilac - direktor preduzeća Hepi trend iz Zaječara Zoran Simonović (prema nezvaničnim informacijama potražuje oko 3 miliona dinara), kao i kompletno rukovodstvo knjaževačke zdravstvene ustanove.

Na poziv upućen preko društvenih mreža, veliki broj zdravstvenih radnika okupio se u hodniku bolnice ispred upravnih prostorija kako bi, ukoliko bude potrebno, fizički onemogućili licitaciju. Za to ipak nije bilo potrebe, pošto je zapisnik, koji je sačinio sudski izvršitelj, ostao nepotpisan od strane predstavnika Zdravstvenog centra. Prema nezvaničnim informacijama, to dalje znači da je današnja licitacija odložena, a da će nova uslediti za par dana, ali uz asistenciju policije. Kakav bi epilog tada mogao da usledi, niko nije želeo da prognozira.

Ovom prilikom ostali smo uskraćeni za reakciju iz knjaževačke zdravstvene ustanove, pošto niko od nadležnih nije želeo da daje izjave za medije, nezvanično saznajemo, "po preporuci iz Ministarstva zdravlja". U neformalnom razgovoru zaposleni u Zdravstvenom centru istakli su da je ovde reč o dugogodišnjim problemima pošto su dugovi koji stižu na naplatu nastali još u periodu od 2007. godine.

Vozila iz voznog parka Bolnice predstavljaju osnovno sredstvo za rad i neophodna su za česte slučajeve kada je potreban hitan transport pacijenata u Zaječar ili Niš. Ukoliko ostanemo bez vozila, ko bi sutra preuzeo odgovornost za gubitak nečijeg života, pitaju se radnici Zdravstvenog centra. Dodaju da na ovaj način ne brane svoju, privatnu, već državnu imovinu, odnosno "dobra u opštoj upotrebi" koja ne mogu biti predmet prinudnog izvršenja. Kakav će konačan epilog imati ovaj slučaj, po svemu sudeći, znaće se u narednih pet do deset dana.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group