Polazna | Vesti | Zdravstvo | Promocija kampanje “Nađi vremena”

Promocija kampanje “Nađi vremena”

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Kampanja, koja ima za cilj da informiše žene o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke i raka grlića materice, sprovodi se u devet opština istočne Srbije, među kojima je i Knjaževac. Posle današnje promocije, narednog ponedeljka, 30. oktobra, u Zdravstvenom centru obavljaće se besplatni ginekološki pregledi.

Promocija kampanje “Nađi vremena”

 

Knjaževac je jedna od devet opština istočne Srbije u kojima se realizuje kampanja “Nađi vremena”. Najvažniji cilj kampanje je da se ukaže ženama na značaj prevencije u otkrivanju raka dojke i raka grlića materice.

Kampanja “Nađi vremena” realizuje se tokom oktobra, Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke. Uporedo sa akcijom, sprovodi se i anonimna anketa o najčešćim razlozima za odlazak, odnosno neodlazak na ginekološke preglede i na taj način dodatno se ohrabruju žene da  nađu vremena za očuvanje svog zdravlja. Sastavni deo akcije je i “Dan otvorenih vrata” koji podrazumeva ginekološke preglede.

Besplatni ginekološki pregledi u Knjaževcu će se obavljati narednog ponedeljka, 30. oktobra, u Zdravstvenom centru od 7 do 19 časova. Kampanja “Nađi vremena” sprovodi se uz finansijsku podršku Evropske unije, Vlade Švajcarske i Vlade Srbije preko razvojnog programa Evropski progres.

 

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group