Polazna | Vesti | Turizam | Ukrašavanje eko jelke

Ukrašavanje eko jelke

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Knjaževački predškolci i osnovci i ove godine takmičiće se u kićenju eko jelki, koje će zatim zauzeti svoje mesto u novoformiranom parku pored Timoka.

Ukrašavanje eko jelke

Turistička organizacija opštine Knjaževac organizuje ove godine po drugi put "Ukrašavanje eko jelke", na platou Doma kulture, 24. decembra sa početkom u 11 časova. U akciji će učestvovati učenici osnovnih škola "Vuk Karadžić", "Dimitrije Todorović Kaplar", "Dubrava" i "Mladost", kao i deca iz PU "Bajka". Pet jelkica, ukrašenih ukrasima isključivo od prirodnih materijala, biće zasađeno na levoj obali Svrljiškog Timoka, pored novog, uređenog šetališta, u nastavku niza jelkica koje su zasađene nakon prošlogodišnje akcije.

Ovaj veseo praznični događaj biće obogaćen dodatnim sadržajima. U holu Doma kulture, istog dana u 11,30, okupiće se mališani iz svih osnovnih škola i PU "Bajka", koji će učestvovati u maskenbalu. Proizvođači zdravih, organskih namirnica i hrane predstaviće svoje proizvode na Eko sajmu, koji će se paralelno sa svim događajima odvijati u holu Doma kulture.

Po završetku maskenbala, u velikoj sali Doma kulture, u Eko kvizu, nadmetaće se učenici četvrtih razreda osnovnih škola "Vuk Karadžić", "Dimitrije Todorović Kaplar" i "Dubrava". Nakon završenog kviza učenici „Knjaževačke Gimnazije“ održaće kratko predavanje svojim mlađim drugarima o pojedinim vrstama voća i povrća. Turistička organizacija je u proteklim mesecima organizovala literarni i likovni konkurs na temu „Zdrava hrana“ i nakon žiriranja odabrani su pobednici.

Na kraju programa, 24. decembra, sledi proglašenje pobednika u svim takmičarskim kategorijama (ukrašavanje Eko jelke, maskenbal, Eko kviz, literarni i likovni konkurs). Organizator, Turistička organizacija opštine Knjaževac,  je za sve nagrađene u takmičarskim kategorijama obezbedio prigodne nagrade, a suorganizator je JP Direkcija za razvoj, urbanizam i izgradnju opštine Knjaževac koji će za ovu priliku nabaviti jelkice.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group