Polazna | Vesti | Turizam | Turizam: Bezbednost hrane i prijavljivanje gostiju

Turizam: Bezbednost hrane i prijavljivanje gostiju

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Turistička organizacija opštine Knjaževac organizovala je danas, u vili ''Anđela'' u Vrtovcu sastanak sa vlasnicima malih turističkih domaćinstava sa Stare planine.Teme su bile vezane za bezbednu proizvodnju i prodaju hrane, prijavljivanje gostiju i konkurse Ministarstva turizma.

Turizam: Bezbednost hrane i prijavljivanje gostiju

Prerada poljoprivrednih proizvoda, njihovo deklarisanje, koje će, po zakonu, biti obavezno od juna meseca ove godine, higijena u proizvodnji i prijavljivanje gostiju, bile su teme oko kojih je Turistička organizacija u vili ''Anđela'' u Vrtovcu okupila vlasnike malih tursitičkih domaćinstava sa Stare planine. O bezbednosti hrane govorili su stručnjaci Zavoda za javno zdravlje ''Timok'' u Zaječaru.

Republički zavod za statistiku teško dolazi do podataka o broju gostiju na Staroj plani, što ima negativan uticaj na dalji razvoj turizma, čulo se na ovom skupu. Reagovaće i opštinska turistička inspekcija.
 
Na sastanku je bilo reči i o konkursima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za dodelu subvencija i dotacija namenjenih projektima razvoja turizma u 2018. godini.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group