Polazna | Vesti | Turizam | Novogodišnji eko sajam: Mala vojska čuvara prirode

Novogodišnji eko sajam: Mala vojska čuvara prirode

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Danas je, u organizaciji Turističke organizacije, održan Novogodišnji eko sajam. Tema sajma bila je "Biljni i životinjski svet Stare planine". U maskenbalu, ukrašavanju jelke ukrasima od prirodnih materijala i eko kvizu učestvovali su učenici osnovnih i srednjih škola i mališani iz Predškolske ustanove ''Bajka''.

Novogodišnji eko sajam: Mala vojska čuvara prirode

Prostore Doma kulture ''okupirali'' mali i mladi čuvari prirode, okupljeni na Novogodišnjem eko sajmu. U kićenju jelke takmičili su se osnovci i mališani iz vrtića, a srednjoškolci su na svoje štandove izneli ukrasne i predmete, napravljene od recikliranih materijala.

Mnogo dece učestvovalo je i na maskenbalu. Po sunčanom danu, platoom i holovima Doma defilovali su devojčice i dečaci maskirani u pečurke, vukove, jelke. Duh novogodišnjih praznika doneo je Deda Mraz lično, zaželevši deci da rastu u ekološki čistom gradu.
 
Tema eko kviza ove godine bio je biljni i žoivotinjski svet Stare planine. Najviše znanja pokazali su učenici Osnovne škole ''Dubrava'', drugo mesto pripalo je ''Kaplaru'', a treće Osnovnoj školi ''Vuk Karadžić''. Sajam, koji, pre svega, ima edukativni karakter, petu godinu zaredom, organizuje Turistička organizacija, uz podršku Fonda za zaštitu životne sredine opštine Knjaževac.

''Opština Knjaževac želi da promoviše značaj zaštite životne sredine i održivog razvoja. Ovakve akcije imaju najbolji egekat u jačanju svesti kod dece,'' kazala je Lastica Milivojević savetnik za poslove zaštite životne sredine Opštinske uprave.

''Cilj Novogodišnjeg eko sajma je edukacija naše omladine. Tematski ga svake godine vezujemo za Staru planinu, koja je naš najveći resurs. Imamo punu podršku opštine Knjaževac i nema razloga da ovaj sajam ne raste iz godine u godinu'', smatra Boban Marković, direktor TO Knjaževac.

Svojevrsna podrška mladima bila su knjaževačka udruženja koja se bave proizvodnjom zdrave hrane, suvenira i očuvanjem tradicije ovoga kraja.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group