Polazna | Vesti | Turizam | ''Šipurijada'' jedanaesti put

''Šipurijada'' jedanaesti put

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Jedanaesta po redu “Šipurijada” održana je u Novom Koritu u subotu, 21. oktobra. Manifestaciju , koja promoviše život na selu i ekspolataciju raspoloživih resursa koji se nalaze u prirodi a nisu iskorišćeni, u saradnji sa Turističkom organizacijom, organizuju MZ Novo Korito, Udruženje građana ''Šipurak'' i Atelje ''Toplica''.

''Šipurijada'' jedanaesti put

Jedanaesta po redu ''Šipurijada'' okupila je Novom Koritu poljoprivredna gazdinstva u kojima se prave proizvodi o šipurka – od džemova i marmelada, do sokova, sirupa, likera i rakija.

Posetioce su zabavljali folklori, pevačke, grupe, narodni pesnici iz Srbije i Bugarske. Veliko  interesovanje izazvao je nastup mlade Slovenke Dolores Pušaver, koja se bavi posebnim načinom pevanja – jodlovanjem, raširenim u alpskim državama.

Idejni tvorac ''Šipurijade'' je Toplica Ignjatović, koji živi i radi u Sloveniji, a organizator, u saradnji sa Mesnom zajednicom Novo Korito, Turistička organizacija opštine Knjaževac.

Šipurkom su se na svoj način, bavili i najmlađi iz Predškoske ustanove ''Bajka'' i osnovnih škola kroz svoje likovne i literarne radove i makete.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group