Polazna | Vesti | Turizam | Peti Ultra trail: Stara planino, vidimo se ponovo !

Peti Ultra trail: Stara planino, vidimo se ponovo !

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Preko 300 ljubitelja prirode i aktivnosti u prirodi stiglo je ovog vikenda na ''krov Srbije'' da bi učestvovalo na petom brdsko – planinskom maratonu Ultra trail Stara planina.

Peti Ultra trail: Stara planino, vidimo se ponovo !

Došli su sva svih strana sveta da, po sopstvenom izboru, pretrče jednu od tri staze, duge 24, 57 i 108 kilometara, provere svoje granice i dožive nezaboravnu avanturu.

Organizator, Sky running asocijacija Srbije, doveo je na peti Ultra trail duplo više takmičara u odnosu na prošlu godinu.

''Trku je podržalo Ministarstvo turizma, Turistička organizacija Srbije. Oni su prepoznali ovaj događaj kao značajan potencijal za razvoj aktivnog i sportskog turizma. Stara planina ima puno potencijala za planinsko trčanje i ostale vidove aktivnog turizma,'' kaže Jelena Todorović iz Sky running asocijacije Srbije

Baza trke ove godine bila je na Jabučkom ravništu, a učesnici, pratioci i organizatori, popunili  su smeštajne kapacitete na Staroj planini, kazao je direktor Turističke organizacije opštine Knjaževac Boban Marković. 

Pokrovitelji Ultra trail-a su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Turistička organizacija Srbije, opštine Knjaževac i JP Stara planina. Ministarstvo sporta Republike ovu trku okarakterisalo kao "događaj od nacionalnog značaja".

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group