Polazna | Vesti | Turizam | Sajam turizma: Najbolje iz Knjaževca

Sajam turizma: Najbolje iz Knjaževca

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Među 1100 učesnika Međunarodnog sajma turizma, koji je od 23. do 26. februara, po 39. put održan u Beogradu, bila je i Turistička organizacija opštine Knjaževac.

Sajam turizma: Najbolje iz Knjaževca

Zvuci Barka brass benda označili su početak više nego uspešne prezentacije Knjaževca na Sajmu turizma u Beogradu. Halom četiri odjekivali su zvuci trube, devojke su mamile uzdahe u haljinama Udruženja ''Izvor'', a na štandu Turističke organizacije – pravi gastronomski festival domaće i zdrave hrane iz doline Timoka i sa Stare planine.
 
Za lokalne specijalitete i one sa roštilja pobrinuli su se knjaževački kafedžija Selibor Stanković i njegov sin Stefan, najbolji mladi kuvar Balkana. Ukusnu hranu posetioci su mogli da zaliju Džervinovim vinima. Promovisana je manifestacija ''Zvuci trube sa Timoka'', koja će od ove godine biti predtakmičenje za Guču.

Učešće na najvećoj sajamskoj manifestaciji u jugoistočnoj Evropi izuzetno je važno za Turističku organizaciju, kaže direktor Boban Marković.

''Gde bismo promovisali našu opštinu, koja je izuzetn destinacija Evrope, brend lider turizma, dobitnik Turističkog cveta, nego na ovoj manifestaciji, koja je okupila preko 1100 izlagača iz 58 zemalja. Najveće interesovanje je za Staru planinu, za smeštaj na Staroj planini....''

Naglašavajući da je iza nas izuzetna zimska sezona, zamenik predsednika opštine Miroljub Mihajlović pozvao je sve koji to do sada nisu učinili, da posete knjaževačku opštinu.

''Želim da naglasim da je Turistička organizacija pokazala izuzetnu spremnost. Mogao se videti deo naše ponude i ja pozivam sve one koji do sada nisu posetili Knjaževac da to učine. Opština Knjaževac svake godine sve spremnije dočekuje turiste. Najveći pokazatelj je Stara planina, gde ove godine imamo najveću posećenost. Imali smo izuetnu sezonu, bilo je snega, tako da su gosti prezadovoljni.''

Specijalni gost na štandu Turističke organizacije bilo je Javno preduzeće Stara planina, koje je promovisalo hotel na Jabučkom ravništu.

Komentara (3 poslato)

avatar
mosa 02/03/2017 13:40:22
Crno na belo....daj ti nama papire,da mi to pregledamo...
Palac gore Palac dole
2
avatar
3.200.000 din. boravišna taksa u budžetu opštine za 2016. godinu. Naravno,prihode ugostitelja, hotelijera i vlasnika seoskih domaćinstava je malo teže utvrditi.
Palac gore Palac dole
0
avatar
Mile 27/02/2017 19:57:44
Bilo bi zanimljivo videti koliki su prihodi od turizma.
Palac gore Palac dole
15
ukupno: 3 | prikazano: 1 - 3

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group