Polazna | Vesti | Turizam | Makedonski plivači pripremaju se na Bazenu

Makedonski plivači pripremaju se na Bazenu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Zimska sezona na bazenu ''Banjica'' počela je devetog januara. Već nekoliko dana toplu vodu knjaževačkog bazena za pripreme koriste makedonski plivački klubovi ''Mladost'' i ''Vardar''. Iz Javnog preduzeća Sportsko – turistički resursi'' poručuju Knjaževčanima da bi trebalo maksimalno da iskoriste privilegiju kupanja u termaloj vodi i usred zime.

Makedonski plivači pripremaju se na Bazenu

Plivački klubovi ''Mladost'' i ''Vardar'' iz Skoplja svoje plivače, starosti od 10 do 15 godina, za velika takmičenja, kakva su državno prvenstvo, ili Olimpijada u Tokiju, pripremaju na bazenu Banjica, čija topla voda i zimi i leti pruža idealne uslove za treninge.

''Iako je ove godine vreme izuzetno hladno, bazen funkcioniše, voda je topla i uslovi su idealni za pripreme, koje su nam važne. U Skolju nijedan bazen ne radi i mi smo primorani da dođemo ovde, najbliže nam je, a uslovi su idealni. Knjaževac kao grad i narod koji ovde živi je predivan'', kažu treneri Zoran Veličkovski, Nenad Tasevski i Goran Stamenov.

Tokom celog leta na našem bazenu priplemali su se klubovi iz celog regiona. Dokaz da pružamo sjane uslove je i njihov povratak sada, kada je zima, kaže Milan Živković, direktor Javnog preduzeća Sportsko – turistički resursi.

''Sjajne uslove koje pružamo na našem bazenu prepoznali su ljudi sa strane. Najbolji dokaz su ova deca, koja su kod nas bila na letnjim pripremama i evo ih sada zimi. Letos smo imali više od pet klubova iz Srbije i inostranstva, koje očekujemo i na zimskim pripremama. Dobar glas o bazenu se širi''.

Privilegiju koju imaju – plivanje u termalnoj vodi tokom čitave godine, Knjaževčani treba maksimalno da iskoriste, poručuje Živković.

''Imamo privilegiju da bazen koristimo čitave godine. To nije u punoj meri ekonomski profitabilno, ali je, s druge strane, nešto što podiže kvalitet života u našem gradu.''

Bazen je radnim danima otvoren od 14:00 do 20:00 časova, vikendom od 12:00 do 18.00. Jedini neradni dan je četvrtak. Cena ulaznice je 150 dinara, a sezonske karte, kupljene u 2016. godini važe i dalje.

Komentara (1 poslato)

avatar
Perica 12/01/2017 21:54:50
Trajče, frli go topkata do Rajče...
Palac gore Palac dole
5
ukupno: 1 | prikazano: 1 - 1

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group