Polazna | Vesti | Turizam | Eko sajam: Šta znamo o Staroj planini

Eko sajam: Šta znamo o Staroj planini

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Turistička organizacija opštine Knjaževac organizovala je danas četvrti po redu Novogodišnji eko sajam. U poznavanju Stare planine, kićenju jelke, na maskenbalu takmičili su se učenici osnovnih škola, dok su srednjoškolci demonstrirali gradnju eko kuća i izradu ukrasnih i upotrebnih predmeta od recikliranih materijala. Na sajmu su bila i udruženja koja se bave proizvodnjom zdrave hrane i suvenira.

Eko sajam: Šta znamo o Staroj planini

Četvrti po redu eko sajam otvorio je predsednik SO Knjaževac Miodrag Ivković.

''Želim da vas u ime opštine Knjaževac pozdravim, da vam zaželim da na ovakvim skupovima što više podignete i razvijete svest o značaju životne sredine, o njenom očuvanju, jer je to veoma bitno za sve nas, a pogotovu za vas mlade.''

Tema sajma ove godine bila je Stara planina. Koliko poznaju ''krov Srbije'' pokazali su učenici osnovnih škola u eko kvizu, gde je najviše sreće imala Osnovna škola ''Dimitrije Todorovič Kaplar''. I dok su se mlađi takmičili u ukrašavanju jelke i na maskenbalu, oni stariji, učenici srednjih škola, pokazali su kako se grade eko kuće i od recikliranog materijala prave ukrasni i upotrebni predmeti.

Ovaj sajam ima, pre svega, edukativni karakter, kazao je direktor Turističke organizacije Boban Marković.

''Ovaj sajam, ova manifestacija, ima edukativni karakter. Pokrenuli smo je pre četiri godine, a ove je teme Stara planina, naš najveći turistički potencijal. Deca su odlično prihvatila ovu manifestaciju i nadam se da će naučiti nešto novo''.

Sredstva za realizaciju Eko sajma obezbedila je opština Knjaževac iz Fonda za zaštitu životne sredine.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
KnjaževacInfo uživo putem Interneta

Made by East Star Group