Polazna | Vesti | Turizam | Počela zimska sezona na Staroj planini

Počela zimska sezona na Staroj planini

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Zimska sezona na Staroj planini zvanično je počela. Uprkos hladnom vremenu, magli i vetru, skijaške staze danas su bile pune ljubitelja zimskih sportova iz cele Srbije, Bugarske i Rumunije. Na otvaranju je bio i ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Počela zimska sezona na Staroj planini

Početak ski sezone na krovu Srbije došlo je da slikom i rečju zabeleži i četrdesetak novinara iz nacionalnih i regionalnih eletronskih medija, dnevnih listova i specijalizovanih časopisa i emisija. Sve njih interesovalo je kako se Stara planina pripremila za novu sezonu i da li će u godini koja dolazi biti novih ulaganja u smeštajne kapacitete i infrastru.

’’Smeštajni kapaciteti popunjeni su do kraja februara i marta naredne godine. U 2017. očekujemo veće investicije i veća ulaganja u puteve, u izgradnju novih komercijalnih objekata,’’ kazao je Miloš Adamović, direktor Javnog preduzeća ’’Stara planina’’.

’’Veliki potencijal koji ima Stara planina još uvek nije u potpunosti iskorišćen. Nadam se da će predstojeća sezona biti u svakom smislu uspešna, ali nam predstoji puno posla na izgradnji putne i komunalne infrastrukture, smeštajnih kapaciteta i promociji Stare planine, kako bi se ona približila Zlatiboru i Kopaoniku,’’ istakao je ministar Ljajić.
Javno preduzeće ’’Stara planina’’, organizator ski openinga, pripremilo je za goste planine i novinarske ekipe brojne informativne i zabavne sadržaje, približavajući im prirodne lepote i turističke potencijale ovog dela Srbije.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group