Polazna | Vesti | Ribolov | Kreneš na štuku, uloviš soma!

Kreneš na štuku, uloviš soma!

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Pecanje na Bovanskom jezeru za knjaževačkog ribolovca Darka Ristića je redovna i uobičajena aktivnost. Prethodne subote, zajedno sa kolegama, krenuo je u lov na štuku, a vratio se sa ulovljenim trofejom – somom od preko 20 kilograma.

Kreneš na štuku, uloviš soma!

 

Za uspeh u ribolovu kažu da je neophodno da se poklope i iskustvo i ribolovačka veština, ali i sreća. Knjaževački ribolovac Darko Ristić sasvim sigurno nije ni pretpostavljao šta će uloviti kada je prethodne subote sa kolegama krenuo na Bovansko jezero.

“Sa kolegama iz Varaličarske sekcije OSR Beli Timok krenuo sam u lov na štuku. Međutim, na varalicu od 5 cm uhvatio se som od 23 kilograma i posle petnaestak minuta borbe, uz pomoć kolega, ovaj kapitalac završio je na obali”, kaže Darko.

Nije bilo nimalo jednostavno izvući ovakav primerak soma s obzirom da je obala vrlo nepristupačna, a srećna okolnost je činjenica da je Darko imao adekvatan štap.

Darko dodaje da mu je ovo najveći i svakako najdraži ulov u karijeri. I par dana posle nezaboravne avanture još uvek sređuje utiske, a svim kolegama sportskim ribolovcima želi da dožive ono što je njemu prošlu subotu na Bovanu učinilo izuzetnom.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group