Polazna | Vesti | Ribolov | Održan Kup Belog Timoka

Održan Kup Belog Timoka

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U nedelju je na Bovanskom jezeru odrzan kup organizacije sportskih ribolovaca Beli Timok Knjaževac. Drugu godinu zaredom najviše uspeha imala je Ekipa Timoka iz Svrljiga.

Održan Kup Belog Timoka

Pozivu domaćina odazvalo se 18 ekipa iz ovog dela Srbije. Iako se pecalo po izuzetno velikoj vrućini zabeleženi su solidni ulovi, a lovljena je uglavnom sitna deverika i žutooka. Vrućina je na obale jezera izmamila i brojne kupače, što je ribolovcima dodatno otežavalo pecanje, naročito u početnom delu prvog sektora, koji se nalazio i najbliže plaži, pa su u njemu zabeleženi i prosečno slabiji ulovi. Ekipno, treće mesto osvojila ekipa Bistro iz Aleksinca. Drugo je pripalo kladovskom Gibortu, a i ove godine najviše uspeha u ekipnoj konkurenciji imala je prva ekipa Timoka iz Svrljiga sa dva druga mesta u sektorima, što je doprinelo odbrani prošlogodišnje titule.

''Pecanje je bilo teško. Riba nije jela kao obično što se dešava na Bovanskom jezeru, ali većina takmičara je zadovoljna ulovom. Nama je ovo jedan od najdražih pehara, s obzirom da smo drugi put osvojili prvo mesto. Ovde kod vas nama je najdraže da dođemo,'' kazao je Bojan Petrović iz ekipe svrljiškog Timoka.

Iako domaće ekipe nisu imale puno uspeha (prva je osvojila 5. a druga 17. mesto), razloga za zadovoljsto ipak je bilo.

''Osnovani smo pedesetih godina. Postizani su veliki rezultati, kojima se nadamo i u budućnosti. Iza nas je još jedan uspešan Kup na kome je bilo 18 ekipa. Imali smo lep dan'', ocenio je Dragan Antanasijević, potpredsednik OSR Beli Timok.

Pojedinačno najviše uspeha imali su Dragan Stanković Bistro Aleskinac sa ulovljenih 2350 grama i osvojenim trećim mestom. Drugo mesto sa 2700 grama pripalo je Ivanu Paunoviću iz Jablanice Lebane, a prvak staze je Miroslav Urošević iz kladovskog Giborta sa 2805 grama.Naredno takmičenje koje očekuje ekipu Belog Timoka biće Kup Toplice sledećeg vikenda u Prokuplju.


 

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group