Polazna | Vesti | Ribolov | Novo ribolovno područje - Timok

Novo ribolovno područje - Timok

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Umesto područja "Srbija - istok" kome su pripadale vode svih reka i jezera ovog dela zemlje, novom podelom Ribolovno područje "Timok" jedno je od ukupno 17 u državi.

Novo ribolovno područje - Timok

 

Iz Zajednice ribolovaca Timočka krajina obaveštavaju da je Rešenjem ministra poljoprivrede od 20. oktobra prošle godine teritorija Srbije podeljena na ukupno 17 ribarskih područja, čime je prestala da važi dosadašnja podela na ukupno šest područja u Republici.

Za ovdašnje ribolovce svakako je najzanimljivije ribarsko područje Timok koje se pomenutim rešenjem ustanovljava na ribolovnim vodama vodotoka reka Beli Timok, Crni Timok, Timok, Južna Morava (od mesta Donja Trnava do ušća), Moravica i svih ostalih pritoka navedenih reka i drugih prirodnih ili veštačkih ribolovnih voda koje su u granicama ribarskog područja, osim ribolovnih voda u granicama zaštićenih područja.

Ribarsko područje Timok prostire se na teritorijama opština Boljevac, Ćićevac, Ražanj, Aleksinac, Sokobanja, Svrljig i Knjaževac, kao i na teritoriji grada Zaječara.

Ribarsko područje Timok koristi se za rekreativni ribolov, dodaje se u Rešenju Ministarstva poljoprivrede.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group