Polazna | Vesti | Privreda | Recika u novom ruhu

Recika u novom ruhu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U Donjoj Kamenici svečano je otvoren Centar za reciklažu i proizvodnju predmeta od kože i turistički info centar. Na istom mestu je i prodajni kutak lokalnog Udruženja proizvođača vina i rakija i suvenirnica.

Recika u novom ruhu

 

Opremanje i uređenje prostora u zgradi gde je smešten i proizvodni pogon firme Recika u Donjoj Kamenici je rezultat najpre odlične ideje, zatim saradnje svih činilaca uključenih u taj posao, a pre svega predstavlja primer dobre prakse. "To znači da ćemo ovim primerom podstaknuti i druge ljude, kako u gradu, tako i u našim selima da iskoriste kapacitete i potencijale koje poseduju. Smatram da je ovo pravi put da zaustavimo propadanje naših sela, otvorimo radna mesta i time doprinesemo boljitku ljudi koji u njima žive", rekao je, otvarajući opremljeni kutak u Donjoj Kamenici, Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac.

Za Reciku, firmu koja od marta u ovom prostoru zapošljava šest radnika na izradi aksesoara od kože, danas je izuzetno važan dan, kaže direktor Oliver Jelenković pošto sada pored proizvodnje, na ovom punktu imaju i prodaju svojih proizvoda. "Dostigli smo nivo da imamo svoju paletu proizvoda i da smo tom paletom proizvoda popunili našu ponudu i sada možemo da pređemo na naredni korak u našoj proizvodnji, a to je primanje porudžbina, osvajanje novih tržišta i kupaca", dodaje Oliver Jelenković.

Činjenica da se u Donjoj Kamenici nalazi Crkva Presvete Bogorodice bila je sasvim dovoljna da deo cele priče postane i Turistička organizacija opštine Knjaževac. "Ovaj biser sakralnog turizma svakako je veoma privlačan za sve goste koji krenu put Stare planine, a s obzirom da informacije sa terena kažu da je u poslednje vreme sve veći broj gostiju koji ovuda prolaze, smatrali smo izuzetno značajnim da i Turistička organizacija formira svoj punkt u Donjoj Kamenici", ističe Boban Marković, direktor Turističke organizacije opštine Knjaževac.

Ideja o opremanju ovakvog punkta u Donjoj Kamenici potekla je iz knjaževačkog Udruženja privrednika. "Kada bi u svakom ili bar pojedinim selima bilo otvoreno po desetak radnih mesta, bio bi to pun pogodak, a smatram da je uloga Udruženja upravo to - da vodi računa o svakom pojedinačnom radnom mestu i daje doprinos i pomaže, koliko je to u mogućnosti, pri realizaciji ovakvih projekata", kaže Jovan Isakov, predsednik Udruženja privrednika opštine Knjaževac.

Iz Udruženja privrednika najavljuju da će uskoro, poput ovog primera iz Donje Kamenice, zaživeti slični pogoni sa adekvatnom lokalnom proizvodnjom u jednom selu u dolini Timoka i jednom staroplaninskom selu.

 

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group