Polazna | Vesti | Privreda | Odbor poverilaca IMT-a: Naredni korak - protesti

Odbor poverilaca IMT-a: Naredni korak - protesti

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Planirano upoznavanje članova Odbora sa prodajom imovine IMT-a u Agenciji za privatizaciju je izostalo zato što sednici nije prisustvovao stečajni poverenik, a dodatni revolt predsednika Odbora i Skupštine izazvala je činjenica da skupu nije prisustvovao gotovo niko od pozvanih zvaničnika.

Odbor poverilaca IMT-a: Naredni korak - protesti

 

U Skupštini opštine održana je sednica Odbora poverilaca IMT-a. Dnevnim redom sastanka trebalo je da stečajni poverenik izvesti prisutne o prodaji imovine IMT-a u Agenciji za privatizaciju, ali do toga nije došlo pošto stečajni poverenik Ranko Miletić nije prisustvovao sednici.


"Počela je prodaja u Fabrici motokultivatora i motora bez našeg znanja, bez ikakvog objašnjenja, pa smo mi hteli da na ovoj sednici Ranko Miletić, kao stečajni poverenik na neki način pojasni šta se to u ovom trenutku dešava, ko to prodaje već popisane mašine. Sa gospodinom Miletićem sam se čuo neposredno pre početka sednice i od njega sam obavešten da Agencija za privatizaciju nije dala saglasnost za njegovo prisustvo ovom skupu", rekao je Veroljub Antić, predsednik Odbora poverilaca.


Dodatni revolt izazvala je činjenica da se pozivu da prisustvuju sednici nije odazvao gotovo niko od pozvanih zvaničnika - ni državnih ni lokalnih. "Nedolaskom predsednika opštine, stečajnog poverenika, pa čak i narodne poslanice iz Knjaževca, mi se opravdano pitamo šta je svrha postojanja svih tih institucija. Za radnike IMT-a, kao što je nebrojeno puta konstatovano na svim prethodnim sastancima najvažniej su tri stvari - povezivanje radnog staža, isplata neizmirenih zarada na osnovu izvršnih sudskih rešenja i isplata otpremnina za sedamdesetak radnika IMT-a", dodao je Antić.


Iz Odbora poverilaca najavljuju da će naredni korak u borbi za svoja prava biti organizovanje protesta radnika koje zastupaju, najpre na lokalnom nivou, mada, kako je rečeno, ne isključuju ni mogućnost protesta pred Vladom Srbije u Beogradu.

 

Komentara (2 poslato)

avatar
radnik 11/06/2015 23:51:36
Kakvi radnici takav i protest! Dođe samo 20-30 bivših radnika od preko 1000 bivših zaposlenih. Takav protest ne može da ‚‚zabrine‚‚ one koji treba da reše problem.
Palac gore Palac dole
16
avatar
narodne mudrosti 11/06/2015 23:39:28
Ošigledno da su svi digli ruke od ovih ljudi. Narod kaže:
- Sit gladnom ne veruje,
- Sramota je biti bogat ako ti komšija gladuje,
- ‚‚kad mečka igra...‚‚
Palac gore Palac dole
14
ukupno: 2 | prikazano: 1 - 2

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group