Polazna | Vesti | Privreda | Na Sajmu oglašeno 107 radnih mesta

Na Sajmu oglašeno 107 radnih mesta

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U organizaciji Filijale Zaječar i Ispostave Knjaževac Nacionalne službe za zapošljavanje, u Domu kulture održan je Sajam zapošljavanja. Na Sajmu je 13 poslodavaca ponudilo ukupno 107 slobodnih radnih mesta.

Na Sajmu oglašeno 107 radnih mesta

 

Zaječarska filijala i knjaževačka Ispostava Nacionalne službe za zapošljavanje organizovale su Sajam zapošljavanja. Iako je u Knjaževcu zvanično evidentirano oko 4.000 nezaposlenih, tek poneki od njih došao je u Dom kulture da se informiše kod potencijalnih poslodavaca o ponudi slobodnih radnih mesta.

"Očekivali smo veći odziv nezaposlenih lica. Naknadno ćemo analizirati zašto ih nije bilo u većem broju, s obzirom da su potrebe realne. Ranijih godina akcenat je bio na što većoj brojnosti poslodavaca, a ovog puta u fokusu su bile stvarne potrebe za radnicima. S obzirom na prošlogodišnji prekid, za nas je ovaj Sajam jako važan kao mesto okupljanja i razgovora, praktično pokretačka snaga u procesu zapošljavanja", rekao je Zoran Đorđević, direktor Filijale Zaječar NSZ.

Ukupno 13 poslodavaca ponudilo je 107 slobodnih radnih mesta, najviše u tekstilnoj industriji i proizvodnji obuće. U Nacionalnoj službi za zapošljavanje kažu da je primetna tendencija smanjenja broja nezaposlenih, kako na nivou Timočke krajine, tako i u Knjaževcu, ali dodaju da su svesni činjenice da to nije uvek praćeno zapošljavanjem.

Na području knjaževačke opštine do kraja godine očekuju da će za Lokalni akcioni plan zapošljavanja biti izdvojeno znatno više sredstava nego prethodnih godina, a iz republičkog budžeta program zapošljavanja biće podržan iznosom od 4.600.000 dinara.

Komentara (3 poslato)

avatar
Robin Hud 30/05/2015 21:58:36
Za platu od 30.000 dinara treba za kalendarski mesec da napraviš dobru satnicu guljajući kod kapitaliste(gazde).Većina njih ne plaća ni zakonski minimalac nego 15-16.000 dinara a neki ostatak kao uzmeš u robi. Kao u srednjem veku robovi. A postoje primeri gde ti gazda uplati minimalac a ti mu vratiš 5-6.000 jer on smatra da nisi zaradio toliko. Prosto me sramota koliko nam dobro ide.
Palac gore Palac dole
19
avatar
Blaf 29/05/2015 23:58:06
@Analiticar

Tacno.
Shvatili ljudi da je ludost da radis gazdi za 15-20-30.000 dinara,
a gazda da vozi besan "land rover", najnoviju "mecku", da ima kucu od 500 kvadrata,
vikendicu na planini ili moru, da letuje najmanje 30 dana u Spaniji ili u nekom skupljem
mestu u Grckoj, deca da mu se izivljavaju po gradu kao najgori huligani i da ne odgovaraju,
ili da se skoluju po belosvetskim univerzitetima... Itd, itd...
Bolje 6 meseci sezonski u Americi ili negde drugde, nego godinu dana za te bedne pare.
Kad budu shvatili da im radnici donose bogatstvo, valjda ce i svest da im se pojavi iz nekog coska njihovih umova.
Palac gore Palac dole
24
avatar
Analiticar 29/05/2015 21:07:19
Da ne bi gubili vreme na analitiku.
Opametio se narod.
Tajkuni ne placaju.
Sto bi rekli torlaci " Necu da ga gazdim"
Palac gore Palac dole
28
ukupno: 3 | prikazano: 1 - 3

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group