Polazna | Vesti | Privreda | Privatizacija društvenog kapitala

Privatizacija društvenog kapitala

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Agencija za privatizaciju Srbije objavila je na svom sajtu javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti investitora za privatizaciju 502 preduzeća. Među njima se nalaze i četiri firme iz Knjaževca.

Privatizacija društvenog kapitala

Prodaju se Društveno građevinsko preduzeće ''Mile Julin'', Vodoprivredno preduzeće ''Erozija'', Akcionarsko društvo ''Inpos'' i Veterinarska stanica Knjaževac. Na spisku je 18 firmi iz istočne Srbije – 13 iz Borskog i pet iz Zaječarskog okruga.

Kako je objavljeno na sajtu Agencije, pisma zainteresovanosti se dostavljaju poštom ili neposrednom predajom na pisarnici Agencije, ili putem elektronske pošte do 15. septembra ove godine. Kako se navodi, u roku od 45 dana nakon isteka roka za dostavljanje pisama, Agencija će Ministarstvu privrede dostaviti predloge modela i metoda privatizacije za svako pojedinačno preduzeće. Na osnovu predloga Agencije, doneće se odluka o modelu i metodu privatizacije, početnoj ceni i merama za pripremu i rasterećenje subjekta privatizacije, navedeno je u javnom pozivu. Po Zakonu o privatizaciji, obavezan rok za privatizaciju društvenog kapitala je do 31. decembra 2015. godine.

Komentara (1 poslato)

avatar
Marko 25/08/2014 17:25:12
Razumem za Eroziju i Inpos, ali sta je ostalo od Veterinarske i Mile Julina osim orobulih zidova? Jad i beda.
Palac gore Palac dole
5
ukupno: 1 | prikazano: 1 - 1

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group