Polazna | Vesti | Privreda | Nagrada ''Aurea'' za Desing

Nagrada ''Aurea'' za Desing

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Kompanija "Desing" dobitnik je nagrade za investiciju godine "Aurea 2014".

Nagrada ''Aurea'' za Desing

Preduzeće, koje se bavi proizvodnjom voćnih preparacija, pokrenulo je krajem 2013. godine u svom pogonu u Knjaževcu industrijsku proizvodnju polukandirane višnje po inovativnoj tehnologiji, koja smanjuje koncentraciju šećera do 20%, istovremeno zadržavajući sva svojstva proizvoda. Unapređujući tehnologiju, "Desing" je razvio i opremu i osnovao svoj inovacioni centar, u kome će raditi na daljem unapređenju proizvodnih procesa.

Uručenje priznanja organizovano je 26. marta u beogradskom Aeroklubu, u prisustvu direktora Privredne komore Srbije Željka Sertića, te mnogobrojnih predstavnika diplomatskog kora, poslovne zajednice i medija. Danka Kolarević, zamenica direktora kompanije "Desing", koja je u ime kompanije primila nagradu, istakla je da su u "Desing"-u imali vere da svoju proizvodnju mogu da uobliče u prepoznatljiv srpski proizvod i postanu pouzdan partner glavnim multinacionalnim kompanijama u prehrambenoj industriji.


'' Srbija je šesta zemlja u svetu po proizvodnji višnje, a mi želimo da budemo prvi u saznanjima o tome kako od nje napraviti kvalitetne proizvode za industriju sladoleda, pekarsku i konditorsku industriju. Stalnim ulaganjem u proizvodni pogon u Knjaževcu i zapošljavanjem mladih podstakli smo razvoj lokalne zajednice i nakon 22 godine rada osnovali svoj Inovacioni centar. Ovo priznanje je dokaz da smo još mladi i radoznali, ali i dovoljno zreli za uspešan početak velikog posla. Sa "Aureom" će biti mnogo lakše da tržištu približimo rezultate naših istraživanja '', rekla je Kolarević, a objavio portal www.aurea.rs. Nagradu za investiciju godine "Aurea" pokrenuo je 2009. godine najčitaniji poslovni portal u Srbiji www.ekapija.com.Ona se, krajem marta svake godine, dodeljuje kompaniji koja je u prethodnih dvanaest meseci realizovala najinovativniji, društveno korisni i finansijski isplativ projekat u Srbiji. 

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group