Polazna | Vesti | Privreda | Kontraverzni dopis Agencije za privatizaciju

Kontraverzni dopis Agencije za privatizaciju

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Odbor i Skupština poverilaca IMT-a uputili su pismo ministru privrede Saši Raduloviću, u kome zahtevaju prijem, kako bi ga upoznali sa svojim dosadašnjim aktivnostima na povezivanju radnog staža i isplati otpremnina, ali i sa, kako navode, kontraverznim dopisom koji je stigao iz Agencije za privatizaciju.

Kontraverzni dopis Agencije za privatizaciju

U tom dopisu se, naime, navodi da Agencija za privatizaciju, kao stečajni upravnik IMT-a ne raspolaže spiskovima bivših zaposlenih, kojima je prestao ugovor o radu petog decembra 2008. godine, a kojima nije isplaćena otpremnina. Takođe, u Agenciji kažu da nemaju ni spiskove isplaćenog programa preko platnih naloga (virmana), izvršenih mimo zvaničnih spiskova dobijenih od bivšeg likvidacionog upravnika Milče Kostića i pomoćnice ministra Ljiljane Džuver. U pismu ministru privrede metalci navode da oko 70 radnika nije dobilo socijalni program, a da se na spisku onih koji su dobili novac nalazi i direktor fabrike sa isplaćenih 427.000 dinara. Prema saznanjima predstavnika radnika IMT-a, novac koji je država izdvojila za socijalni program još uvek nije opravdan. Pismo su potpisali predsednik Odbora poverilaca Veroljub Antić, predsednik Skupštine poverilaca Zoran Nikolić i predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.

Komentara (3 poslato)

avatar
mali dzon 14/11/2013 21:36:17
@ komunjara

Naravno da nije. Pustos koji je on ostavio za sobom ne moze nadoknaditi ni 50 godina demokratije, ali one iskrene. Sa ovom nasom kvazidemokratijom, u kojoj opet vladaju Slobini kadrovi, nikad.
Palac gore Palac dole
51
avatar
komunjara 14/11/2013 17:02:23
Nije vam Sloba valjao...demokratija, bato!
Palac gore Palac dole
-39
avatar
bivsi radnik IMT-a 14/11/2013 15:35:36
Ova Agencija za privatizaciju je bruka za državu. Nemaju podatke koje moraju da imaju jer se oni nalaze u fabrici kojom oni gazduju preko svojih poverenika, ali zato su bili veoma osioni i bahati u svim kontaktima sa bivšim zaposlenim radnicima.
Palac gore Palac dole
31
ukupno: 3 | prikazano: 1 - 3

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group