Polazna | Vesti | Privreda | Radnici IMT-a : Ne poštuju se dogovori

Radnici IMT-a : Ne poštuju se dogovori

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Radnici IMT-a ponovo su se danas obratili javnosti saopštenjem u kome izražavaju nezadovoljstvo zbog toga što se još uvek ne realizuju zaključci, dogovoreni četvrtog juna u Ministarstvu finansija i privrede Vlade Republike Srbije.

Radnici IMT-a : Ne poštuju se dogovori

U saopštenju se, pored ostalog, navodi da je na tom sastanku predsednik opštine Knjaževac Milana Đokić, obećao, da će opština odmah uplatiti novac za početak obrade podataka o radnom stažu od 1.1.2004. do 5.12.2008. sa doprinosima, što do danas nije urađeno,  iako je profaktura na iznos od 83.500,00 dinara od strane ''Mirror''-a dostavljena opštini.

''Novac nije uplaćen, tako da su radnici-poverioci i članovi njihovih porodica, koji čine četvrtinu stanovnika opštine, još jednom obmanuti i prevareni '', stoji u saopštenju.

Dodaje se da su radnici IMT-a u opštini upućeni na razgovor sa šefom protokola Mišelom Nikolićem, ali da do realizacije dogovorenog nije došlo ni nakon mesec dana.

''Za ovakvo ponašanje nema opravdanja, jer ako opština ima novca za neke manje važne stvari i događaje, zar ovo malo novca i dobre volje nema i za bivše radnike, poverice IMT-a , koji je nekada bio zaštitni znak grada malih traktora'', navodi se na kraju.

Komentara (1 poslato)

avatar
Bivši radnik IMT-a 04/07/2013 15:25:57
Sramota da se još neznaju tačni podaci o obavezama države i Fabrike motokultivatora i motora u stečaju prema stečajnim poveriocima - bivšim zaposlenim radnicima. Vlast bi morala da pozove na odgovornost i odgovarajuće kazni i likvidacionog upravnika ( zbog čijeg nerada su svi bivši zaposleni izgubili pravo na prvi isplatni red ), i oba stečajna upravnika zbog odugovlačenja postupka. i trošenja para na svoje ogromne plate! Da su radeli olovkom do sada su morali da imaju tražene podatke o visini neisplaćenih plata, neuplaćenih socijalnih doprinosa i neisplaćene otpremnine! Na kraju, svi ti podaci postoje u arhivi IMT-a, samo neko treba da ume da ih pronađe. A ne ume ili neće.
Palac gore Palac dole
14
ukupno: 1 | prikazano: 1 - 1

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group