Polazna | Vesti | Privreda | Predsednik Sindikata ''Sloga'' sa sindikalcima Falc East-a

Predsednik Sindikata ''Sloga'' sa sindikalcima Falc East-a

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predsednik Udruženih sindikata Srbije ''Sloga'' Željko Veselinović razgovarao je u subotu, 20. maja u Knjaževcu sa članovima sindikata u ''Falc East-u''.

Predsednik Sindikata ''Sloga'' sa sindikalcima Falc East-a

Na sastanku, održanom u Domu kulture, bilo je reči o nedavnoj obustavi rada u Falc East-u  i uključivanju Sindikata ''Sloga'' u ceo proces. Veselinović je knjaževačkim obućarima čestitao na hrabrosti i istrajnosti da se bore za svoja prava, naglašavajući da sada predstoji rad na izradi kolektivnog ugovora, kako bi se poboljšale zarade i položaj radnika, navodi se na zvaničnom sajtu Sindikata Sloga.

''Bio sam iznanađen dešavinja u Falc East-u. Priznajem, nisam bio optimista, jer znam da je nekoliko pokušaja pre toga loše prošlo i da su završeni neuspešno, poput onih u Juri i Geoxu, gde su organizatori i inicijatori kažnjeni. Vaši zahtevi su bili opravdani, bili ste složni i istrajni i zato ste uspeli'', rekao je Veselinović.

Da podsetimo, obustava rada u Falc East-u okončana je potpisivanjem Protokola između predstavnika ''Sloge'' i ovlašćenog lica Falc East-a s druge strane i opštine Knjaževac kao garanta. Pored isplate novčane pomoći svim radnicima, dogovoreno je da zaposleni neće snositi posledice zbog obustave rada, već će se kroz obostrano razumevanje i bez ucena pristupiti daljem unapređenju dijaloga, usklađivanju pojedinačnih ugovora o radu, izradi pravilnika o sistematizaciji, vodeći pritom računa o najboljim interesima i zaposlenih i kompanije. Protokolom je predviđeno da će se po dobijanju rešenja o registraciji i sticanja statusa reprezentativnog sindikata pristupiti postupku pregovaranja radi zaključivanja kolektivnog ugovora između poslodavca i reprezentativnog sindikata.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“  jedini su registrovani sindikat u ovoj kompaniji sa više od 650 članova, čime ispunjava uslov za reprezentativnost i početak kolektivnog pregovaranja, navodi se na sajtu ''Sloge''.

Komentara (1 poslato)

avatar
hrabro 22/05/2017 12:32:27
Sada samo polako. Osloboditi radnike od straha,mobinga,.RADNICI SU LJUDI SA PRAVIMA . A onda postaviti pitanje zarada i uzdići da ljude čine sigurnim ,sposobnim i vrednim života.MI DRUGI ŽIVOT NEMAMO.Mi smo sposobni za život samo nas drugi zbog SVOJIH ličnih interesa prave drugačijim.
Palac gore Palac dole
2
ukupno: 1 | prikazano: 1 - 1

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group