Polazna | Vesti | Privreda | Nastavljena proizvodnja u Falc East-u

Nastavljena proizvodnja u Falc East-u

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Radnici kompanije Falc East vratili su se jutros u 8:30 na posao, saznaje Knjaževacinfo.

Nastavljena proizvodnja u Falc East-u

Prema informacijama koje smo dobili od Gorana Popovića, pomoćnika predsednika opštine, dogovor između predstavnika sindikata, radnika i menadžmenta fabrike je postignut.

Poptpisanim protokolom, rukovodstvo kompanije prihvatilo je sve zahteve radnika, ali će, umesto traženih po 50 evra linearno razlike u plati za april, novac biti isplaćen na osnovu toga ko je koliko oštećen. Protokol je potpisao i predsednik opštine, kao garant da će Falc East poštovati postignuti dogovor.

Popović kaže da će se sindikat nastaviti sa poslovodstvom razgovore o kolektivnom ugovoru i poboljšanju uslova rada.

Komentara (5 poslato)

avatar
Dik 28/05/2017 09:19:39
@radnik, o tome i ja govorim...
Gotovo svi strani "investitori" dolaze u Srbiju u potrazi za jeftinom radnom snagom koja ce biti uposljena na radnim mestima koja ne zahtevaju visoko obrazovanje. Njima trebaju "fizikalci", a ne fakultetski obrazovane osobe, drugim recima "zivi roboti", koji jedu, s*ru, rade, spavaju, i tako u krug. Potrosna i zamenljiva radna snaga, koja ce za svoj rad dobijati taman toliko novca koliko im je potrebno za golu egzistenciju...Ali, to nije do investitora, vec do nase drzave, koja upravo reklamom da posedujemo "zive robote" sa malim troskovima odrzavanja, privlaci strance...
Zato je moja preporuka svim mladim ljudima: ne tracite zivot, zaobidjite predrasude, ako vec morate da radite "fizicke" poslove, idite iz Srbije i radite ih tamo gde se svaki rad ceni (visinom zarade)...
Palac gore Palac dole
1
avatar
Radnik 25/05/2017 19:29:06
Dik ta računica može da se primeni recimo kod čistačice. Radnik u proizvodnji pa makar i onaj koji obavlja prostu operaciju ne sme da radi za minimalac! Tamo ima likova koji imaju zaradu kao.rep.prosek. Ako ima za njih mora da ima za SVE!! Tačka.
Palac gore Palac dole
2
avatar
Dik 20/05/2017 23:20:39
Nema teorije da se to desi... Prosta racunica: ako je minimalna cena rada 130din po satu, puta broj radnih sati u mesecu plus prekovremeni - u najboljem slucaju broj prekovremenih sati puta 1,3 minimalne cene rada od 130din... racunajte sami.
ovo je racunica za radnike sa najnizim primanjima!
23danax8satix130din= 23920din...
A onda plus, recimo 30 prekovremenih sati, ako se opet recimo placaju 30 posto vise:
30satix169din= 5070din....
Znaci, za radnike sa najnizim primanjima, normalan rad plus prekovremeni - 28990din.
A to je manje od 30.000 plus prekovremeni.

"Dzaba ste krecili..."
Palac gore Palac dole
1
avatar
GLADNI 19/05/2017 20:28:36
plata nesme da bude ispod minimalca + prekovremeni rad+ topli obrok +dopuna do pune zarade u predhodnom periodu ,ako ne to znači PONOVO ŠTRAJK I PONOVO ISPRED OPŠTINE -GLAD PROTIV MOĆI.
Palac gore Palac dole
0
avatar
Radnik 17/05/2017 17:05:28
Znači sledeća plata ne sme da bude manja od trideset hiljada dinara plus prekovremeni!! To je bio jedan od zahteva!!! Ako ne bude tako znači da su radnici nasankani!!
Palac gore Palac dole
5
ukupno: 5 | prikazano: 1 - 5

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group