Polazna | Vesti | Privreda | Demetra: Prvih 25 godina

Demetra: Prvih 25 godina

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Preduzeće ''Demetra'' obeležilo je 25 godina postojanja. Delatnost firme menjala se u skladu sa turbulentnim vremenom i zahtevima tržišta, a od 2010. godine ovo preduzeće osnivač je Doma za smeštaj starih lica ''Vila Katarina''.

Demetra: Prvih 25 godina

Dom za stare ''Vila Katarina'' postoji i radi od 2010. godine. Otvoren da svojim korisnicima pruži socijalnu i zdravstvenu zaštitu na najvišem nivou, rastao je s godinama, postajući jedan od najkvalitenijih domova u ovom delu Srbije, kaže jedan od vlasnika Milovan Đurić, a potvrđuju i stanari ove kuće.

''Otvorili smo dom sa dvadesetak kreveta, a zatim smo izgradili dodatne kapacitete. Sada imamo 97 ležajeva. Licencirani smo od strane Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja. Imamo izuzetnu kadrovsku strukturu zaposlenih'', ističe Đurić,
Za dostizanje ovakvih standarda, bez pomoći države, bilo je potrebno mnogo vremena i novca.

''Privatne ustanove socijalne zaštite nemaju od države nikakvu pomoć. Mi smo samo u obavezi da plaćamo poreze i doprinose. Država gerontološkim centrima plaća stručne radnike, sa sto posto se subvencioniše ta radna snaga. Privatnim domovima – ništa. Investiciono održavanje država plaća gerontološkim centrima. Nama – ništa.''

Preduzeće Demetra, u čijem sastavu radi ustanova za stara lica, postoji 25 godina. Jubilej je obeležen u restoranu ''Stara barutana,'' gde se bivšim i sadašnjim saradnicima obratio i Đurićev partner u poslu, Čeh Vladimir Prohaska.

Demetra je osnovana 1992. godine, u turbulentnim vremenima inflacije, raspada zemlje i ratova. Delatnost preduzeća menjala se u skladu sa zahtevima i situacijom na tržištu. Budućnost vide u poboljšanju kvaliteta života korisnka doma, a veliki prostor na kome je smeštena Vila Katarina iskoristiće za podiznanje poljoprivrednog gazdinstva, proizvodnju i preradu svoje strogo kontrolisane i zdrave hrane.

 

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group