Polazna | Vesti | Privreda | Prigovor Odbora i Skupštine poverilaca IMT-a

Prigovor Odbora i Skupštine poverilaca IMT-a

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Odbor i Skupština poverilaca Društvenog preduzeća IMT u stečaju uputili su 30. decembra 2015. prigovor stečajnom sudiji Jasmini Popović u Prvirednom sudu Zaječar na način prodaje pokretne i nepokretne imovine Fabrike motora, zakazane za 12. januar ove godine.

Prigovor Odbora i Skupštine poverilaca IMT-a

Prigovor se odnosi na neobjavljene pojedinačne cene imovine, već je to iskazano u jednom iznosu od  52.004.922,50 dinara. Zaključno sa petim januarom 2016, godine u Agenciji za privatizaciju nije uplaćen nijedan depozit, niti dostavljena bankarska garancija radi učešća u javnom nadmetanju za kupovinu imovine IMT-a u stečaju.

Nakon obaveštenja od strane Agencije za privatizaciju o prodaji pokretne i nepokretne imovine:  alatnih mašina, brusilica, bušilica, strugova, ambalaže i sitnog inventara, koja je prodata za 6.142.341,59 dinara, Odboru poverilaca do danas nije dostavljen nikakav izveštaj o prodaji navede imovine, po članu 133 Zakona o stečaju.

Hala Fabrike motora ''očišćena'' je od svih mašina na kojima se godinama proizvodilo na hiljade delova za motokultivatore. Prodaja je obavljena, ali se ne zna kome, po kojoj ceni i kome je podeljen novac. Svaka mašina ima svoj broj, godinu proizvodnje, cenu, ali i svaki bivši radnik – poverilac, koji je sudskom presudom popisao mašine, ima ime i prezime.

Zbog toga, tražimo nadoknadu prodatih mašina za neisplaćene zarade, navode Odbor i Skupština poverilaca Društvenog preduzeća IMT u stečaju. Odbor poverilaca insistirao je svih proteklih godina da Fabirika IMT postane državno vlasništvo i zaposle mladi ljudi. Ovakva inicitativa nije naišla na razumevanje ni opštinskih ni državnih vlasti.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
KnjaževacInfo uživo putem Interneta

Made by East Star Group