Polazna | Vesti | Poljoprivreda | Treći javni poziv za podsticaje iz IPARD programa

Treći javni poziv za podsticaje iz IPARD programa

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Otvoren je treći javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje IPARD podsticaja (pretpristupnog programa Evropske unije), za investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva, saopštila je Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije.

Treći javni poziv za podsticaje iz IPARD programa

Javni poziv se odnosi na  investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u vezi sa izgradnjom, kao i nabavkom nove opreme i mehanizacije za preradu mleka, mesa, voća i povrća, jaja i grožđa.

Zahtev za odobravanje projekta može se podneti samo u okviru jednog sektora za jednu ili više investicija.

Po ovom javnom pozivu opredeljena su sredstva u iznosu od 5.412.941.299 dinara, a visina podsticaja je 50%, odnosno 60% prihvatljivih troškova za investicije u oblasti upravljanja otpadom i otpadnim vodama. Minimalan iznos podsticaja koje korisnik može da ostvari u okviru svih sektora je 10.000 evra, maksimalni podsticaj u okviru sektora voća i povrća, sektora mesa, jaja i grožđa milion evra, dok u sektoru mleka korisnici mogu da ostvare podsticaj i od dva miliona evra.

Detaljan tekst Javnog poziva, pravilnik i prateći prilozi, dostupni su na sajtovima Ministarstva poljoprivrede i Uprave za agrarna plaćanja.

Rok za podnošenje zahteva je do 24. februara 2020. godine.

Za sve dodatne informacije zainteresovani mogu kontaktirati RARIS, Bobana Kostandinovića na tel: 019/426 – 376.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group