Polazna | Vesti | Poljoprivreda | Pomoćnik ministra poljoprivrede posetio Knjaževac

Pomoćnik ministra poljoprivrede posetio Knjaževac

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević sreo se u Knjaževcu sa čelnim ljudima opština Knjaževac i Sokobanja, predstavnicima udruženja, zadruga i Poljoprivredne stručne i savetodavne službe. Razgovaralo ser o ulaganjima države u razvoj agrara, te o agranim programima lokalnih samouprava.

Pomoćnik ministra poljoprivrede posetio Knjaževac

Primera radi, zahvaljujući subvencijama, u opštini Knjaževac zasađeno je tri hiljade hektara pod voćem.

''Raduje me saradnja između poljoprivrednih stručnih službi i lokalne samouprave i ono što je bitno. to su lokalni programi opštinski. Programi su pravljeni u skladu sa potrebama na terenu, što je najbitnije'', kazao je Bogićević.

Bogićević je najavio da će uredba o subvenicionisanju dizel goriva biti doneta na narednoj sed nici Vlade Srbije.

Poljoprivredna stručna i savetodavna služba osnovana je u Knjaževcu još 2016. godine, ali je ovo prva poseta nekog zvaničnika Ministarstva, rekao je Dragan Kolčić, direktor Poljoservisa. 

Posetu knjaževačkoj opštini, delegacija Ministarstva poljoprivrede iskoristila je i za obilazak gazdinstva Miroljuba Miloševića u Debelici, odnosno farme sa 130 ovaca rase vitemberg.

Pomoćnik ministra poljoprivrede pozvao je poljoprivredne proizvođače na udruživanje, jer će na taj način, kako je rekao, lakše doći, kako do tržišta, tako i do repromaterijala.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group