Polazna | Vesti | Poljoprivreda | Predavanje o afričkoj kugi svinja

Predavanje o afričkoj kugi svinja

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Privredna komora Srbije - Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog upravnog okruga i Veterinarski specijalistički institut Zaječar organizuju predavanje na temu ''Afrička kuga svinja - potencijalni rizici i posledice unosa virusa u Republiku Srbiju.''

Predavanje o afričkoj kugi svinja

Predavanje će biti održano u ponedeljak, 23. oktobra, u 12:00 časova u velikoj sali Regionalne privredne komore (ulica Nikole Pašića 37, peti sprat).
 
U skladu sa epizootiološkom situacijom u širem regionu, a u svrhu obezbeđivanja stručnih informacija, cilj ovog predavanja je da se veterinarskim stanicama, uzgajivačima svinja i lovačkim udruženjima predstavi opasnost pojave afričke kuge svinja, koja je virusna, veoma opasna zarazna bolest domaćih i divljih svinja i kod koje nema mogućnosti lečenja niti vakcinacije.

Imajući u vidu da bolest nije prisutna kod nas, najznačajniji zadatak predavanja jeste podizanje pozornosti i informisanja, kako javnosti tako i vlasnika - držalaca svinja, a u cilju ranog otkrivanja, brze dijagnostike i primene kontrolnih mera. To podrazumeva pooštrene veterinarsko-sanitarne mere, kontrolu prometa svinja, odnosno unapređenje nivoa biosigurnosti na farmama svinja i primena dobrih farmskih praksi.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group