Polazna | Vesti | Poljoprivreda | Novi konkurs za poljoprivrednike: Podsticaj bavljenju stočarstvom

Novi konkurs za poljoprivrednike: Podsticaj bavljenju stočarstvom

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Opredeljujući čak devet miliona dinara za razvoj ovčarstva i kozarstva, opština Knjaževac želi da podstakne poljoprivrednike da se profesionalno, u većoj meri nego do sada, bave stočarskom proizvodnjom, kažu u Agenciji za razvoj. Agencija će pružiti svu tehničku podršku zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima, koji žele da učestvuju na konkursu.

Novi konkurs za poljoprivrednike: Podsticaj bavljenju stočarstvom

Opština Knjaževac raspisala je konkurs za izbor korisnika za dodelu sredstava za razvoj ovčarstva i kozarstva iz Bužetskog fonda za razvoj poljoprivrede. Iznos sredstava, opredeljenih za ove namene, najbolje govori o nameri lokalne samouprave da podstakne domaćinstva koja ovom proizvodnjom žele da se bave profesionalno, kaže Vladan Mitić, direktor Agenicije za trazvoj.

''Ove godine je opredeljeno devet miliona dinara za subvencionisanje onih koji žele da se bave uzgojem umatičenih grla ovaca i koza. Konkurs je raspisan ovih dana i biće otvoren do utroška sredstava, najkasnije do 31. avgusta. Domaćinstva treba da budu registrovana, da imaju aktivan status. Prioritet će imati mladi, nezaposleni ljudi, kao i oni koji će u buućem peridu Budžetskom fondu donirati određena sredstva ili grla. Moći će da se aplicira za sredstva u iznosu od 100 do 500 hiljada dinara.''

Detaljnije informacije o konkursu, kao i pomoć u pripremi dokumentacije poljoprivrednici mogu dobiti u Agenciji za razvoj.

'Agencija za razvoj stoji na raspolaganju svim zainteresovanim za konkurs. Fomirana je radna grupa, koja će realizovati konkurs.''

Konkurs je objavljen na zvaničnim sajtovima opštine i Agencije, na oglasnoj tabli Opštinske uprave, a stanovnici seoskih naselja moći će da se informišu i u svojim mesnim zajednicama i kancelarijama. Pripremljen je i odgovarajući promo materijal.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group