Polazna | Vesti | Poljoprivreda | FAO u Knjaževcu: Pomoć vredna 120 hiljada evra

FAO u Knjaževcu: Pomoć vredna 120 hiljada evra

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Seminarom o upravljanju poljoprivrednim gazdinstvima Organizacija za hranu Ujedinjenih nacija (FAO) privela je kraju projekat podrške poljoprivrednicima, čija su gazdinstva imala štetu od elementarnih nepogoda. U proteklih nešto više od godinu dana, isporučeni su paketi pomoći vredni skoro 120 hiljada evra.

FAO u Knjaževcu: Pomoć vredna 120 hiljada evra

Organizacija za hranu Ujedinjenih nacija organizovala je u Knjaževcu predavanje o efikasnom vođenju poljoprivrednih gazdinstava. Poljoprivrednici su imali priliku da od Dragana Terzića FAO konsultanta, saznaju šta treba da radi jedno gazdinstvo kako bi se lakše prilagodilo ekonomskim i klimatskim promenama. 

''Prvi korak je da prihvate ralnost da se promene dešavaju, pre svega u ekonomskom smislu i shodno tome da iznađu adekvatne mogućnosti za svoje gazdinstvo u skladu sa svojim resursima'', kazao je Dragan Terzić, konsultant FAO.

Ovim predavanjem priveden je kraju projekat čiji je cilj bio pomoći poljoprvrednicima u krajevima koje su pogodile poplave i nepovoljne vremenske prilike. 

''Mi smo do sada na teritoriji vaše opštine isporučili skoro 700 paketa pomoći za 700 domaćinstava, koja su imala štetu od elementarnih nepogoda. Vrednost isporučenih paketa je oko 120 hiljada evra. Pre nekoliko dana isporučili smo seme za prolećnu setvu, a ostalo je još stotinak paketa stočne hrane, koja treba da bude isporučena do kraja marta ili početka aprila'', istakla je Ljiljana Isić iz FAO organizacije.

Projekat ''Pomoć poplavljenim područjima u Srbiji'' Organizacija za hranu Ujedinjenih nacija realizovala je uz podršku Evropske unije, a u saradnji sa poljoprivrednom stručnom savetodavnom službom i Agencijom za razvoj Knjaževca.


 

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group